PSV droomt van Wijnaldum, maar: "Op dit moment niet realistisch"

9 juli 2022, 09:00

Hoewel PSV deze transferperiode al de ene na de andere aanwinst presenteerde, is het nog (lang) niet klaar. De Eindhovenaren willen zich defensief nog versterken en dromen ook nog altijd van de terugkeer van Georginio Wijnaldum. Maar de kans dat de middenvelder van Paris Saint-Germain deze zomer zijn entree maakt in het Philips Stadion, is niet heel groot.

Wijnaldum maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap van Liverpool naar PSG. Waar hij bij de Engelse grootmacht kon rekenen op een basisplaats, zat hij in het afgelopen seizoen in Frankrijk vaker wel dan niet op de bank. Zijn reserverol in Parijs kostte hem vorige maand zelfs zijn plek in het Nederlands elftal. Als zijn perspectief bij PSG de komende tijd niet verandert, dreigt hij het WK in Qatar te gaan missen.

Een terugkeer naar PSV zou voor Wijnaldum dé oplossing kunnen zijn. Maar van een hereniging tussen PSV en de oud-speler van ook Feyenoord en Newcastle United lijkt het voorlopig niet te komen. "Vooropgesteld, wij zouden dat natuurlijk heel graag willen'', vertelt technisch directeur John de Jong in gesprek met Voetbal International. "Maar je moet je afvragen of dit realistisch is, op dit moment niet echt. Georginio is natuurlijk een absolute topspeler waarvan ik vind dat hij ook op het WK moet spelen.''

Wijnaldum kwam in het afgelopen seizoen 38 keer in actie voor PSG. In de Ligue 1 begon hij slechts achttien keer aan de aftrap. In de Champions League speelde stond hij alleen in het laatste groepsduel met Club Brugge negentig minuten binnen de lijnen. Of zijn situatie er de komende tijd beter op wordt, zal nog moeten blijken. De verrichtingen van PSG op de transfermarkt beloven echter weinig goeds. De Franse grootmacht telde al een slordige veertig miljoen euro neer voor de komst van Vitinha en hoopt op korte termijn ook Renato Sanches te presenteren als nieuwe versterking voor het middenveld.

Lees ook: PSV opent aanval op Ajax: "Gat niet verkleinen

Savinho

Waar Wijnaldum deze zomer dus niet naar PSV lijkt te komen, deden de Eindhovenaren wel zaken met een andere Franse club. De Jong bevestigde vrijdagmiddag in een gesprek met de pers dat de komst van Sávio Moreira de Oliveira, beter bekend als Savinho, in kannen en kruiken is. De Braziliaan wordt door de City Group gestald bij Troyes, dat hem weer uitleent aan PSV. "We hebben een goede relatie met City Group en die willen we doorzetten. Het is namelijk niet eenvoudig om dicht bij de grootste talenten te komen. Dat we met PSV een hele goede naam in de wereld hebben, helpt dan wel'', aldus de technisch directeur.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen