Haller moet grote schoenen vullen in Dortmund: "Heel erg groot"

9 juli 2022, 08:38

In navolging van Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch verruilde eerder deze week ook Sébastien Haller Ajax voor de Bundesliga. De Frans-Ivoriaanse spits speelt vanaf heden zijn wedstrijden voor Borussia Dortmund. Bij de nummer twee van het afgelopen seizoen in Duitsland moet hij niemand minder dan Erling Haaland doen vergeten.

Borussia Dortmund nam Haaland begin 2020 voor een 'bescheiden' bedrag van 20 miljoen euro over van RB Salzburg. De Noorse spits gold dat moment als groot talent. Hij had niet veel tijd nodig om ook de Duitse Bundesliga op z'n kop te zetten. Haaland droeg uiteindelijk 88 keer het shirt van Borussia Dortmund, goed voor maar liefst 85 doelpunten en 22 assists. Haller wacht dus geen eenvoudige opdracht in het Signal Iduna Park. "Ja, heel erg groot. Zelfs als ik maat 47 kies'', zegt hij bij Ajax TV over de grote schoenen die hij daar moet vullen.

Maar de topscorer van de Eredivisie in het afgelopen seizoen maakt zich geen zorgen. "Natuurlijk ben ik niet dezelfde speler. Ik zet mezelf niet teveel onder druk, omdat ik weet wat ik kan. Ik ben anders dan Haaland, hij is één van de volgende grote sterren. En daarmee bedoel ik dat hij de komende jaren in de top 3 van de beste spitsen ter wereld zal staan'', is Haller lovend over zijn voorganger. De Noor vertrok na afloop van het voorbije seizoen naar Manchester City, dat 60 miljoen euro voor hem betaalde.

Haller mag het vanaf komend seizoen dus opnieuw laten zien in de Bundesliga. Hij weet al hoe het is om in de Duitse competitie te spelen. Haller verruilde FC Utrecht in de zomer van 2017 voor Eintracht Frankfurt. Tussen 1 juli 2017 en 17 juli 2019 was hij 33 keer trefzeker in de Bundesliga. Ook namens Ajax was hij goed op dreef. Zijn vertrek uit Amsterdam valt hem zwaar. "Dit is niet de meest makkelijke dag voor mij. Ik ben naar de kleedkamer gegaan om de spelers gedag te zeggen. Ik heb de staf gezien en andere medewerkers van de club. Vanwege de tijd heb ik niet iedereen gezien, maar het was niet makkelijk.''

Lees ook: DONE DEAL! Haller laat Ajax achter zich voor Borussia Dortmund

Concurrentie

Waar Haller bij Ajax de onbetwiste nummer één voor de spitspositie was, zal hij in Dortmund flink aan de bak moeten. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Duitsland haalde in een eerder stadium namelijk al Karim Adeyemi naar het Signal Iduna Park. Adeyemi maakte evenals Haaland in 2020 de overstap van RB Salzburg naar Borussia Dortmund. De 20-jarige Duitser scoorde voor de Oostenrijkers 33 keer in 91 wedstrijden. Dortmund telde dan ook een slordige 30 miljoen euro neer voor zijn komst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die gaat keihard door het ijs zakken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen