'Topoverleg' bij Ajax: "Zo'n bedrag krijg je misschien nooit meer"

8 juli 2022, 21:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag zou op zijn hoede moeten zijn voor het gevaar dat hij te veel spelers die gelinkt zijn aan Ajax naar Manchester United te halen. Niet zozeer omdat zijn afbreukrisico in Engeland dan hoger is, maar ook omdat het afbreuk zou doen aan wat hij in de afgelopen jaren in de Johan Cruijff Arena heeft opgebouwd. Wel zorgt de coach daarmee voor 'topoverleg' bij zijn oude club. 

Bovenstaand is de mening van De Telegraaf-clubwatcher Mike Verweij. "Ten Hag moet oppassen dat hij niet te veel spelers bij Ajax gaat ophalen, want dan gaat de glans toch een beetje af van wat hij in de afgelopen jaren gepresteerd heeft bij Ajax", vindt de journalist, die de interesse in bijvoorbeeld Lisandro Martinez overigens wel begrijpt. "Het is logisch: je kent de spelers en hebt elke dag met ze gewerkt."

De Argentijnse verdediger is overigens nog niet nabij een akkoord met The Red Devils, ondanks een bod van 45 miljoen euro met maximaal nog vijf miljoen euro aan bonussen. "Ajax zegt nog altijd dat hij niet mag vertrekken, ook niet bij deze prijs. Maar er is wel topoverleg gaande in de Johan Cruijff Arena. Wat moet je doen als er bijna vijftig miljoen euro wordt geboden? Dan heeft een speler op een gegeven moment ook iets te zeggen en wordt hij onhoudbaar", denkt Verweij. "Dit is misschien een bedrag dat je nooit meer krijgt. En hij wil er zelf ook heen."

Lees ook: Ten Hag kijkt terug op eerste weken bij Manchester United

Brobbey en Antony

In de mogelijke stap van Brian Brobbey kwam Verweij ook nog met nieuws: de jonge aanvaller heeft Manchester United eerder nog afgezegd. "Toen lag er een akkoord met Ajax en was hij al aan het feestvieren", doelde Verweij op de transfer, die er nog altijd niet is. "Ajax was in de veronderstelling dat hij vijftien miljoen euro moest kosten, maar Leipzig wilde er opeens vijfentwintig. Als het heel lang gaat duren, kan hij nog naar Manchester gaan." Rond buitenspeler Antony is het momenteel erg rustig, merkte de journalist. "Maar ook hij is een target."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen