Done deals-regen: Juventus, FC Barcelona, Real Madrid en Sevilla

8 juli 2022, 20:36   Bijgewerkt: 8 juli 2022, 21:23

Vrijdagavond 20.00 is in het reguliere seizoen de start van een avond in de Eerste Divisie, maar deze vrijdagavond was het een moment voor een aantal grote clubs om transfernieuws aan te kondigen. Juventus, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Sevilla kwamen met done deals op de proppen. 

De grootste overgang uit komt uit Turijn, waar de Oude Dame de transfervrije Ángel Di Maria officieel heeft gepresenteerd. De Argentijn was transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain en werd al langer in verband gebracht met Juventus. Binnenkort volgt er overigens nog meer spelersnieuws, want via het twitteraccount van de club werd Paul Pogba ook al verwelkomd uit het vliegtuig. De eveneens transfervrije middenvelder moet echter nog wel door de medische keuring komen alvorens ook hij onder de noemer 'done deal' kan worden geschaard.

Tottenham haalt Lenglet

In de Premier League werd een eveneens al aangekondigde huurdeal bevestigd. Tottenham Hotspur heeft het komende seizoen de beschikking over FC Barcelona-verdediger Clement Lenglet. De Fransman is de vijfde zomeraanwinst voor Antonio Conte, die eerder Ivan Perisic, Richarlison, Fraser Forster en Yves Bissouma al kon begroeten. Er wordt een loonsom en een deel van het salaris betaald door de Spurs.

Real Madrid loost miskoop

Luka Jovic werd voor meer dan zestig miljoen euro van Eintracht Frankfurt overgenomen in 2019 door Real Madrid, maar de aanvaller kwam uiteindelijk niet eens tot zestig officiële wedstrijden voor De Koninklijke. In de 51 wedstrijden scoorde hij slechts driemaal en gaf hij vijf assists. Toch is de kampioen van Spanje erin geslaagd om de aanvaller te slijten: Fiorentina neemt hem namelijk permanent over.

Sevilla en Galatasaray akkoord

Vanuit Spanje kwam het bericht dat Sevilla en Galatasaray SK  een principeakkoord hebben bereikt over de transfer van centrumverdediger Marcos (26). Hij tekent tot liefst 2027 bij de La Liga-club, waar hij de concurrentie achterin met onder meer voormalig PSV-verdediger Karim Rekik moet aangaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen