Maher en FC Utrecht maken financiële klapper met transfer

8 juli 2022, 18:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor FC Utrecht en Adam Maher (28) wacht de jackpot. De middenvelder gaat namelijk met een nog eenjarig contract een overstap maken naar Damac FC in Saoedi-Arabië. Dat gaat zowel de club als de voetballer een enorme duit opleveren. Vrijdagmiddag ontbreekt hij ook al tijdens de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. 

Dat schrijft Voetbal International vrijdagmiddag. Volgens het weekblad houden de Domstedelingen 'flinke transfersom' over aan de staande deal en dat is luxe, aangezien Maher nog slechts een eenjarig contract had. Dat is voor de Domstedelingen ook een belangrijke reden om mee te werken, want sportief gezien heeft trainer Henk Fraser aangegeven dat hij hem graag had gehouden.

Dat gaat dus niet lukken, al presenteerde FC Utrecht met Luuk Brouwers van Go Ahead Eagles wel al de vervanger van Maher. De middenvelder heeft zijn vertrekwens in deze zomer niet onder stoelen of banken geschoven en kan gezien de overstap naar het Midden-Oosten ook een flinke stap vooruit maken wat betreft de financiën. Damac FC is momenteel de nummer vijf van Saoedi-Arabië. 

Lees ook'FC Utrecht komt in zoektocht naar ervaring uit bij Amrabat'

Carrière Maher

Voor de vijfvoudig international van het Nederlands elftal wordt het zijn tweede avontuur in het buitenland. Na een goede periode bij AZ en wisselende periode bij PSV, werd hij door die laatste club tijdelijk verhuurd aan het Turkse Osmanlispor. Via FC Twente en opnieuw AZ kwam hij vervolgens uit in de Domstad, waar in hij totaal net geen honderd officiële wedstrijden speelde in drie seizoenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen