PSV huurt Savio, Vitesse en Excelsior melden zich in Eindhoven

8 juli 2022, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft de volgende aanwinst op de spelersmarkt binnen: Savio Moreira de Oliveira (18) wordt gehuurd van Troyes. Directeur voetbalzaken John de Jong heeft op het clubkanaal de aanstaande overgang bevestigd, al moet er nog wat papierwerk in orde worden gemaakt alvorens alles gepresenteerd wordt. "We hopen dat dit het begin is van een lang verblijf bij PSV."

Dat vertelt De Jong op het clubkanaal van de Eindhovenaren. In de loop van volgende week hoopt PSV de Braziliaan, die door de City Group van Atlético Mineiro werd overgenomen en eerst in Frankrijk werd gestald, te verwelkomen. "Wij zien in hem een groot talent en hopen dat dit de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven", licht hij de overgang toe.

"Omdat het zijn eerste stap buiten Brazilië is, gunnen we Savio de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. We zijn overtuigd van zijn potentieel", aldus De Jong, die aangeeft dat de aanvaller in eerste instantie voor een seizoen overkomt naar Nederland. De intentie van beide kanten is dus wel om er een langdurige(r) verblijf van te maken. Eerder werden onder andere Luuk de Jong, Xavi Simons, Walter Benitez en Ki-Jan Hoever al gepresenteerd door het ambitieuze PSV. 

Lees ook: Miljoenenmeevallers brengen PSV opnieuw transfermarkt op

 

PSV-talenten

Niet alleen komen er spelers naar Eindhoven, de verwachting is ook dat er talenten vertrekken op korte termijn. Volgens het Eindhovens Dagblad is er namelijk veel interesse voor Richard Ledezma: Vitesse wil hem huren, maar ook andere Nederlandse en Duitse clubs zijn in de race in het Amerikaanse talent. Bij PSV gelooft men wel in zijn toekomst, maar gezien de vele concurrentie willen ze hem verhuren.

Excelsior heeft zich daarnaast gemeld voor de diensten van Nathan Markelo (23), die deel uitmaakte van de selectie van Jong PSV. De rechtsachter heeft een aflopend contract en kan dus zonder inmenging van de Eredivisieclub de stap naar de Eredivisie maken. Het zou na Marouan Azarkan en Kenzo Goudmijn pas de derde zomeraanwinst worden voor de Kralingers. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

John de John? Een nieuwe TD bij PSV? Alweer een blunder van de redactie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen