'Trotse' Wilshere beëindigt loopbaan met gemengde gevoelens

8 juli 2022, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jack Wilshere heeft zijn voetbalschoenen op dertigjarige leeftijd in de wilgen gehangen. De middenvelder koos afgelopen winter voor een opvallende stap bij Aarhus GF, waar hij uiteindelijk veertien keer in actie kwam. Het blijkt zijn laatste avontuur geweest als profvoetballer. Dat laat hij weten via social media.

'Het is een ongelooflijke reis geweest met talloze prachtige momenten. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit heb mee mogen maken. Ik was ooit een klein, voetballend jochie in de tuin. Ik werd aanvoerder van Arsenal en heb mijn land vertegenwoordigd op een WK. Mijn droom is uitgekomen', schrijft de middenvelder, die onder Arsène Wenger doorbrak in Londen. Hij stond te boek als toptalent, maar blessures werkten hem tegen.

'Het is moeilijk geweest om te accepteren dat mijn loopbaan in de afgelopen periode uit mijn handen is geglipt. De redenen lagen buiten mijn macht', aldus Wilshere, die verder voor Bolton Wanderers, Bournemouth en West Ham United uitkwam. Daarnaast speelde hij 34 interlands voor Engeland. 'Ik heb altijd het hoogste nagestreefd en had niet voorgesteld dat ik nu in deze positie zou zitten. Toch denk ik, na reflecties met mijn dierbaren, dat dit het juiste moment is om te stoppen. Ondanks de zware momenten kijk ik met veel trots terug.'

Wilshere speelde uiteindelijk 197 wedstrijden voor Arsenal. Hij werd in 2008 de jongste debutant ooit bij de Premier League-club, maar zijn potentieel kwam er nooit helemaal uit. Dat had dus vooral te maken met blessures. The Evening Standard meldde eerder al dat de oud-voetballer een rol kan krijgen in de jeugdopleiding van de Londenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen