'Chelsea biedt veel meer, maar Barça is favoriet in strijd om Raphinha'

8 juli 2022, 14:21

FC Barcelona heeft het financieel gezien niet makkelijk, maar de club wil toch behoorlijk investeren in de selectie. Tot dusver haalde de club alleen de transfervrije Franck Kessié en Andreas Christensen naar Camp Nou, maar mogelijk komt daar snel verandering in. De Catalanen hebben namelijk een bod van 55 miljoen euro gedaan op Leeds United-aanvaller Raphinha.

Dat meldt Diario Sport. De Braziliaanse aanvaller kan voor zeventig miljoen euro vertrekken naar Chelsea, terwijl ook Arsenal aan hem gelinkt wordt, maar daar lijkt hij geen trek in te hebben. Het medium weet dat de buitenspeler maar één ding wil en dat is naar Barcelona verkassen. Het betekent dat Leeds United met de rug tegen de muur staat, aangezien Luis Sinisterra al voor een miljoenenbedrag is gehaald als zijn opvolger.

Lees ook: Torres hoopt op Lewandowski en twee Valencia-sterren bij Barça

De Premier League-club moet de Braziliaan binnenboord houden of voor een lager bedrag laten gaan dan dat de competitiegenoten willen betalen. De bestuurders van Leeds gaan in de komende uren beslissen of ze het bod van de La Liga-club accepteren of niet. Mocht de club akkoord gaan, dan vliegt Raphinha niet met de Engelsen mee naar Australië, waar de komende weken een aantal oefenduels op het programma staan. Er wordt onder andere gespeeld tegen Manchester United.

Robert Lewandowski

Naast Raphinha wordt er ook nog altijd gehoopt op de komst van Robert Lewandowski. De aanvaller heeft al meerdere keren laten weten dat hij wil vertrekken bij Bayern München, maar de Duitse club wil hem niet zomaar laten gaan. De spits heeft nog maar een éénjarig contract, waardoor der Rekordmeister voor een moeilijke keuze staat: een ontevreden spits houden, die het seizoen daarna transfervrij weggaat of hem nu verkopen met de kans dat een geschikte vervanger niet te betalen is.

Lees ook: Laporta bedankt Lewandowksi: "We wachten op antwoord van Bayern"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen