Dit bedrag verdient PSV aan de transfer van Bergwijn naar Ajax

8 juli 2022, 11:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax rinkelt de kassa bij PSV. De Eindhovenaren hebben recht op een zogeheten solidariteitsvergoeding, die 3,75 procent bedraagt van de transfersom die Tottenham Hotspur ontvangt.

Deze solidariteitsvergoeding krijgt PSV omdat Bergwijn jaren in de jeugdopleiding van de Eindhovense club heeft gespeeld. Ajax betaalt Tottenham Hotspur 31,25 miljoen euro voor de komst van de Oranje-international, waar PSV een graantje van meepikt. Het gaat om een bedrag 1.171.875 euro. Ruim een miljoen euro, dus.

Zo loopt het totale bedrag dat PSV heeft verdiend aan Bergwijn verder op. De Eindhovenaren verkochten de aanvaller twee en een half jaar geleden voor dertig miljoen euro (plus twee miljoen euro) aan Tottenham Hotspur. Verkoopt Ajax Bergwijn in de toekomst door, dan heeft PSV weer recht op 3,75 procent van de transfersom.

Scamacca

PSV pikt mogelijk ook een graantje mee van een transfer die buiten de Eredivisie gaat plaatsvinden. Gianluca Scamacca van Sassuolo staat namelijk in de belangstelling van Paris Saint-Germain. De Parijzenaars zouden een bod van veertig miljoen euro op de oud-speler van PSV voorbereiden. De Eindhovense club heeft recht op een solidariteitsvergoeding van 1 procent en heeft bij het vertrek van Scamacca volgens het Eindhovens Dagblad een 'dubbelcijferig doorverkooppercentage' bedongen, waardoor PSV meerdere miljoenen tegemoet kan zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen