Transferweekje: vuurwerk in Amsterdam, Feyenoord heeft lucht

9 juli 2022, 18:02

De transfermarkt is inmiddels al een tijdje open en dat betekent dat er volop wordt gehandeld. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Amsterdams vuurwerk?

Ajax beleeft een drukke transferperiode. Deze week werd Sébastien Haller definitief verkocht aan Borussia Dortmund, terwijl Steven Bergwijn voor een recordbedrag van 31. Daarmee is het nog (lang) niet klaar wat betreft in- en uitgaande transfers. Ajax werkt nog altijd aan de komst van Owen Wijndal (AZ) en Brian Brobbey (RB Leipzig), voor wie tientallen miljoenen moet worden betaald. En dat zijn waarschijnlijk niet de laatste miljoenen die Ajax deze zomer gaat uitgeven. De kans is groot dat de kampioen van de Eredivisie de markt op moet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/404297/topoverleg-bij-ajax-zo-n-bedrag-krijg-je-misschien-nooit-meer/,_blank,om een vervanger van Lisandro Martínez aan te trekken]. Manchester United bracht vrijdag een bod van vijftig miljoen euro uit op de Argentijnse verdediger. Als ook Jurriën Timber en/of Antony wordt verkocht, dan moeten nóg meer spelers worden aangetrokken. Het wordt druk in Amsterdam. Maar hoe druk?

Feyenoord kan flink wat uitgeven

Feyenoord verkocht deze week Luis Sinisterra en Tyrell Malacia voor enorme bedragen aan Leeds United en Manchester United. De vraag is nu: wat gaan de Rotterdammers met al deze miljoenen doen? Duidelijk is dat de selectie van trainer Arne Slot nog flink versterkt moet worden. In iedere linie is een versterking gewenst. Wellicht kan Feyenoord de Sinisterra- en Malacia-miljoenen gebruiken om een doorbraak in de soap rond Wilfried Gnonto te forceren. De aanvaller van FC Zürich wil in elk geval dolgraag naar Rotterdam. Voor de positie van linksbuiten kijkt Feyenoord naar verluidt naar Neiss Relson - die vorig seizoen al werd gehuurd van Arsenal - en Bernard Tekpetey van Ludogorets. De namen van Tahith Chong en Javairô Dilrosun passeren ook de revue. Voor de positie van linksback werd deze week Giacomo Quagliata van Heracles Almelo geopperd door transferspecialist Gianluca Di Marzio. Hij is volgens 1908.nl echter vooralsnog te duur bevonden. Zo gaat de zoektocht van Feyenoord verder.

PSV loost spelers

De afgelopen week toonde PSV behoorlijk wat spierballen op de transfermarkt en haalde de nodige spelers binnen. Dat betekent echter ook dat er jongens zullen moeten vertrekken, in navolging van eerder al Mario Götze, Bruma, Eran Zahavi en Ryan Thomas. Deze week trokken Ritsu Doan en Luis Felipe de deur al achter zich dicht, terwijl rugnummer negen van Carlos Vinícius werd afgepakt en aan Luuk de Jong werd gegeven. Ook Vinícius lijkt klaar in Eindhoven, terwijl keeper Maxime Delanghe zelfs gratis mag verkassen, zo weet het Eindhovens Dagblad. Toekomst is er daarentegen wel voor een flink aantal talenten de komende jaren, alleen dit jaar nog niet: Shurandy Sambo mag worden verhuurd en Richie Ledezma (Vitesse heeft interesse) mag elders ervaring opdoen. Wie PSV in elk geval graag níet kwijt wil raken, zijn sterkhouders Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. Maar wie worden er wel geloosd?

Wat doet Ronaldo?

De toekomst van Cristiano Ronaldo is ongewis. De Portugese sterspeler van Manchester United stapte deze week niet met zijn teamgenoten op het vliegtuig richting Thailand vanwege 'familie-omstandigheden'. In Engeland denkt men dat de afwezigheid van Ronaldo vooral te maken heeft met de vertrekwens van de speler. Ronaldo is de laatste weken met meerdere clubs in verband gebracht, maar gaat in elk geval niet naar Bayern München. De Duitse club heeft bij monde van voorzitter Oliver Kahn laten weten dat de komst van Ronaldo geen item is. Ondertussen zouden onder meer Chelsea en Napoli wel oren hebben naar een samenwerking met de 37-jarige aanvaller, die door Manchester United mogelijk ook gewoon aan zijn contract wordt gehouden. Erik ten Hag wil Ronaldo in elk geval niet laten gaan.

Toekomst De Ligt

Matthijs de Ligt is een gewild transferobject momenteel. Chelsea had concrete oren naar de verdediger van Juventus, maar Bayern München heeft na een roerige week de beste papieren. Hasan Salihamidzic, voorzitter sport van de kampioen van de Bundesliga, vloog afgelopen week naar Turijn en daarmee kwam de transfer in een stroomversnelling, ondanks dat BILD-journalist Christian Falk schreef dat ook Manchester United belangstelling heeft. Sky Sports schreef vrijdagavond dat de situatie rond de oud-Ajacied in de 'heiße Phase' zit. Er moet een transferbedrag tussen de zestig en negentig miljoen euro op tafel komen, mogelijk met ruilspelers. En er ligt een brutosalaris van zo'n zeventien à negentien miljoen euro (!) klaar in Zuid-Duitsland. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen