Bergwijn deelde geheim over transfer: "Appie was superblij"

8 juli 2022, 08:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn rondt deze vrijdag zijn transfer naar Ajax af, exact vijf jaar nadat het noodlot toesloeg bij zijn boezemvriend Abdelhak Nouri. De oudere broer van Appie, Mohammed Nouri, zal op verzoek van van de ouders en broer van Bergwijn aanwezig zijn bij de contractondertekening in de Johan Cruijff ArenA. "De datum zorgt natuurlijk voor een dubbel gevoel. Maar we zijn supertrots op Stevie en blij voor Ajax, voor hem en voor ons", vertelt Mohammed Nouri in De Telegraaf.

Bergwijn en Abdelhak Nouri speelden van hun zesde tot dertiende samen in de jeugdopleiding van Ajax. Volgens Mohammed Nouri ontstond een bijzondere band tussen de twee en werden zij 'echt broers' van elkaar. "Zoals hij ook mijn broer is. We zijn samen opgegroeid en spreken elkaar letterlijk elke dag. Zijn vader, moeder en broer Alejandro zijn ook mijn familie", aldus de 28-jarige broer van Abdelhak Nouri. "Ze hadden een klik. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten."

Ruim voordat Ajax en Tottenham Hotspur overeenstemming bereikten over de transfer, werd de familie Nouri ingelicht over de op handen zijnde overgang. "Abdelhak was superblij. Terwijl Stevie sprak en allerlei leuke dingen vertelde, verscheen er een grote glimlach op het gezicht van Appie", vertelt Mohammed Nouri. "Ik heb het er met Stevie en zijn zaakwaarnemers Fulco en Nathan van Kooperen, die ook mijn broertje begeleidden, over gehad of het verstandig is om het contract op die datum te tekenen. Maar in overleg met mijn familie wilden we het uiteindelijk graag op deze dag. Wat er met Appie is gebeurd, is niet alleen op 8 juli moeilijk, maar blijft altijd zwaar. We bekijken het echter positief en gelukkig hebben we ons geloof."

Volgens Mohammed Nouri gaat het 'steeds wat beter' met Abdelhak Nouri, die in 2017 werd getroffen door een hartstilstand en daar ernstige hersenschade aan overhield. "Hij is stabiel. Dankzij Steven zal er ook weer veel aandacht zijn voor Abdelhak. Het zorgt ervoor dat hij in de herinnering van mensen voortleeft en nooit wordt vergeten. Ik kijk er echt naar uit en ben dankbaar dat Stevie wil dat ik de contractondertekening meemaak."

De juiste keuze

Dat Bergwijn terugkeert naar Ajax, stemt de familie Nouri tevreden. "Ajax is onze club, is echt alles voor ons. Appie wilde prijzen pakken en ik weet zeker dat Steven dat nu zal doen. Ik heb er alle vertrouwen in", aldus Mohammed Nouri. "Iedereen kent zijn kwaliteiten en voor mij is hij de beste aanvaller van Nederland. Dat heb ik overigens altijd al gevonden. Hij heeft de juiste keuze gemaakt door naar Ajax te komen. En Ajax heeft er een fantastische speler bij. En een nog mooier mens."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen