'Ajax en PSV zien Sangaré-achtige middenvelder verhuurd worden'

7 juli 2022, 23:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt dat Ibrahim Sangaré nog een jaar blijft. Wordt hij nog wel verkocht voor tientallen miljoenen, dan moet de club op zoek naar een vervanger. De eerste keuze, Vinícius Souza, is geen optie meer. De middenvelder van Lommel SK wordt verhuurd aan Espanyol.

Dat meldt Cadena COPE. De voetballer is inmiddels al in Barcelona gearriveerd om de tijdelijke overstap helemaal rond te maken. Vorig seizoen werd de Braziliaan ook al verhuurd door Lommel, dat onderdeel is van de City Football Group. Souza speelde afgelopen seizoen indruk bij KV Mechelen. Hij kwam 34 keer in actie voor de club, waarin hij twee doelpunten wist te maken. De controleur wordt binnen de City-groep gezien als groot talent, die mogelijk in de toekomst in Manchester gaat spelen.

Daarom was een verkoop van de voetballer ook geen optie. De City Football Group betaalde twee seizoenen geleden tweeënhalf miljoen euro voor de middenvelder, die dus vooral gezien wordt als controleur. Souza is 1,87 meter lang en moet het vooral van zijn fysieke kracht hebben. PSV zag daarom in hem de ideale opvolger van Sangaré, die door meerdere Premier League-clubs in de gaten werd gehouden afgelopen seizoen.

Ajax en PSV

Het Eindhovens Dagblad meldde halverwege juni dat niet alleen PSV, maar ook Ajax interesse had in de middenvelder. Daarnaast zouden ook Celtic, Fenerbahçe en Club Brugge de voetballer op de radar hebben. Met zijn verhuurperiode kan Souza zich laten zien in een sterkere competitie, terwijl hij wel behouden blijft voor de City Group. Een ideale deal voor die partij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen