Doan blij met transfer: "PSV heeft natuurlijk de bekendste naam"

7 juli 2022, 19:52

Ritsu Doan is blij dat hij terug is in de Bundesliga. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler denkt dat Freiburg de ideale stap voor hem is na een periode bij PSV, waar hij gemengde gevoelens aan over heeft gehouden. Na een matig eerste seizoen werd hij verhuurd aan Arminia Bielefield, maar afgelopen jaar ontpopte hij zich tot een ontzettend nuttige speler in het Philips Stadion.

"PSV heeft natuurlijk de bekendste naam, maar Freiburg is ook een grote club", vertelt de voetballer trots in gesprek met Kicker. Hij noemt zijn nieuwe werkgever een stabiele club. "Ze zijn zesde geworden in de Bundesliga, hebben de bekerfinale gehaald en spelen Europa League-voetbal. Volgens mij zegt dat genoeg. Deze club ontwikkelt zich ieder jaar. Er zijn geen bizarre ups en downs, wat je bij andere clubs wel eens ziet. Dat is een heel fijne wetenschap voor mij."

Lees ook: PSV verdient uitgegeven miljoen in één klap terug met Doan

De Japanner hield een goed gevoel over aan de gesprekken met Christian Streich, die al elf jaar de trainer is bij de ploeg. "Het was belangrijk om hem te spreken, over de manier van spelen en de rol die ik zou kunnen vertolken. De speelwijze is vergelijkbaar met die van Roger Schmidt bij PSV: na balverlies gelijk druk zetten, dat past erg goed bij mij", vertelt Doan, die de transfer ziet als een stap vooruit.

"Deze competitie is sterker dan de Eredivisie, daar bestaat geen twijfel over", aldus Doan, die afgelopen seizoen een nieuwe kans kreeg bij PSV nadat hij het jaar daarvoor verhuurd werd aan Bielefeld. "Ik wilde graag bij Arminia blijven, maar de club had niet de financiële middelen om me over te nemen. Ik had in Eindhoven ook nog wel iets te bewijzen na een mindere periode. Ik wilde iets teruggeven aan PSV, dat is zeker gelukt met het winnen van de beker", besluit hij trots.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen