Ryan Gravenberch dankbaar: "Hij heeft mij op mijn kop gegeven"

29 december 2022, 14:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch maakte deze zomer de overstap van Ajax naar [a,https://www.footballtransfers.com/en/teams/de/bayern,_blank,Bayern München]. De middenvelder weet dat de Bundesliga bekend staat om het fysieke voetbal, waarbij vooral veel meters gemaakt moeten worden. Erik ten Hag wees de voetballer daar op toen hij afscheid nam in de Johan Cruijff ArenA.

"Hij zei: 'Daar ga je werken. Je gaat rennen, jongen!' Dat was wel mooi, haha. Ik ben blij dat ik hem als trainer heb gehad. Hij heeft me vooral geleerd rustig te blijven. Toen ik net bij het eerste kwam, wilde ik echt graag minuten maken, maar hij zei: 'Dat komt wel. Eerst betrouwbaar worden in Jong. Daarna ga je minuten maken'. Uiteindelijk is het zo gegaan."

Gravenberch kwam tot meer dan honderd wedstrijden voor Ajax onder de oefenmeester. Ten Hag is belangrijk geweest voor de middenvelder, maar hij is niet de enige trainer die de voetballer heeft geholpen in zijn ontwikkeling. Aan Gery Vink, die trainer was bij de Onder-17, heeft hij ook veel te danken. "Ik had een nonchalante houding. Ik ging wel aanvallen, maar niet verdedigen. Toen ik bij Vink kwam, heeft hij mij op mijn kop gegeven en zei dat ik moest werken."

Het was een omslag voor Gravenberch, erkent hij voor de camera van ESPN. "Daarna is het wel goed gegaan en ben ik hard gaan werken. Daarna is het goed gegaan. Ik heb loopoefeningen gedaan, niet normaal…"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen