Van de Sanden: "Mark weet misschien niet helemaal hoe goed ik in de groep lig"

7 juli 2022, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Shanice van de Sanden (29) denkt dat ze veel had kunnen brengen bij de Oranje Leeuwinnen dit EK. De buitenspeelster werd door bondscoach Mark Parsons niet opgeroepen, tot haar grote spijt. "Mark weet misschien niet helemaal hoe goed ik in de groep lig. Logisch, want hij is er ook nog niet zo lang, maar ik had voor mijn gevoel zó veel energie kunnen brengen."

Dat vertelt ze tegenover De Telegraaf over het missen van het eindtoernooi, dat zaterdag met een wedstrijd tegen Zweden begint voor Oranje. Helemaal als een verrassing kwam het niet, want door een blessure speelde Van de Sanden vooral wedstrijden in het tweede team van VfL Wolfsburg. "Het niveau is daar vergelijkbaar met de Eredivisie. Mark was ook positief, maar helaas werd ik niet geselecteerd."

Volgens Van de Sanden was een van de redenen dat ze niet opgeroepen werd, was omdat ze niet op meerdere posities uit de voeten kon. Parsons heeft ze er echter niet meer over gesproken. "Mark zei dat ik kon bellen als ik de redenen wilde horen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Het verandert toch niets."

Lees ookJonker sloeg aanbieding KNVB voor bondscoachschap Leeuwinnen af

Miedema: Oranje geen favoriet

Tegenover Voetbal International ging Vivianne Miedema in op de kansen van de dames in Engeland. "Ik ben ook benieuwd waar wij staan. We hebben wel laten zien dat we er op toernooien altijd staan. Dat geeft in ieder geval vertrouwen, maar we zijn echt geen favoriet", verduidelijkte de aanvalster, die zelf bij Arsenal voetbalt en dus min of meer een thuiswedstrijd speelt de komende weken. "Engeland is absoluut favoriet. Spanje is op basis van hun voetbal de andere favoriet."

Een en ander hangt ook af van hoe fit de Leeuwinnen blijken. Niet alleen de niet-oproepen Van de Sanden kampte afgelopen seizoen met blessureleed. "Ook ik moet goed opstarten. Het belangrijkste is dat we allemaal op onze eigen manier minuten maken en zo fit mogelijk aan de start komen in Sheffield. Het maakt nogal wat uit of bijvoorbeeld Lieke Martens en Daniëlle van de Donk weer echt wedstrijdfit zijn of niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze ligt zo goed in de groep dat de groep niet (hard genoeg) op haar aanwezigheid heeft aangedrongen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen