Jonker sloeg aanbieding KNVB voor bondscoachschap Leeuwinnen af

Jonker sloeg aanbieding KNVB voor bondscoachschap Leeuwinnen af

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 juli 2022 – Andries Jonker (59) was bij de KNVB in beeld om de opvolger te worden van Sarina Wiegman. De bondscoach van de Leeuwinnen vertrok naar Engeland en destijds duurde het aanstellen van de opvolger behoorlijk lang. Bij Jonker ving de Nederlandse voetbalbond in elk beval bot, waarna ze uiteindelijk bij Mark Parsons (de huidige keuzeheer) uitkwamen. 

Dat vertelt Jonker tegenover de NOS. Jonker sloeg de aanbieding af omdat hij nog elke dag met spelers op het veld wil staan, iets dat in de functie van de Oranjevrouwen niet het geval is. Een hereniging met Louis van Gaal voor het WK in Qatar, verwacht de voormalig oefenmeester van Telstar overigens ook niet meer.

"Hij heeft zijn staf al rond en Louis van Gaal is niet iemand die in de laatste fase voor een WK nog iets moet organiseren", geeft Jonker tekst en uitleg. Tijdens het WK in 2014 had de coach wel een voorname rol in de technische staf van het Nederlands elftal, net als Danny Blind, die wel terugkeerde in de begeleidingsstaf van Oranje.

Lees ook: 'Parsons voert een strijd bij Leeuwinnen die hij niet meer kan winnen'

Jonker vertrek bij Telstar
Ook kwam zijn vertrek bij Telstar ter sprake, waar zowel de spelersgroep als de club graag met hem was doorgegaan. "Dat doet pijn, want ik had graag doorgewild. Maar als je budget op 1 juli 2022 hetzelfde is als op 1 juli 2019, met de wetenschap dat 't het laagste budget is van heel de Eerste Divisie, dan schiet het niet op", licht hij toe. Wel is hij van plan hier en daar in de keuken te kijken, bijvoorbeeld in Leeuwarden. "Ik zou graag eens langsgaan bij Henk de Jong, een van de meest onderschatte trainers van Nederland."

Reacties

gerelateerd