Tom Beugelsdijk geschorst vanwege gokken, geen matchfixing

6 juli 2022, 12:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tom Beugelsdijk wordt voor vijf wedstrijden geschorst vanwege het online gokken op wedstrijden in de Eredivisie, wat ten strengste verboden is. Van de schorsing zijn twee wedstrijden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De 31-verdediger heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd.

Lees ook: Voetballers die op hun eigen competitie wedden: internationaal een groeiend probleem

Artikel gaat verder onder video

Beugelsdijk moet zodoende de eerste drie wedstrijden van het nieuwe Eredivisie-seizoen aan zich voorbij laten gaan. Beugelsdijk is niet schuldig bevonden aan matchfixing, maar hij heeft tussen 2013 en 2021 wel via het internet gegokt op wedstrijden in de Eredivisie, de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Dat zijn competities waaraan hij zelf deelnam.

Ook heeft hij geld ingezet op een wedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag in 2019. Destijds behoorde hij echter niet tot de wedstrijdselectie van de Hagenaars, waardoor zijn schorsing uiteindelijk aanzienlijk lager uitvalt. Gokken op wedstrijden in eigen land is strafbaar. De politie luisterde Beugelsdijk wekenlang af vanwege de verdenking van gokken. Hij werd ook verdacht van betrokkenheid bij een illegaal gokbedrijf. Daarover is nog niets bekend.

Beugelsdijk staat momenteel onder contract bij Sparta. Daarvoor speelde hij bij FC Dordrecht, ADO Den Haag en het Duitse FSV Frankfurt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen