PSV lacht mee en ontvangt fraai bedrag na naderende Ajax-deal

6 juli 2022, 07:44   Bijgewerkt: 6 juli 2022, 07:54

PSV profiteert van de aanstaande transfer van Steven Bergwijn naar Ajax. De aanvaller gaat voor zo'n dertig miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Amsterdam verkassen, zo werd dinsdagavond duidelijk. Ook met een andere externe transfer verdienen de Eindhovenaren mee.

Volgens het Eindhovens Dagblad ontvangt PSV 3,75 procent van de transfersom. Dat percentage is gebaseerd op de solidariteitsvergoeding vanwege het opleiden van de buitenspeler. PSV heeft geen doorverkooppercentage bedongen toen de 24-jarige aanvaller in 2020 naar Londen verkaste. PSV ontvangt daardoor dus een bedrag van rond de 1,2 miljoen euro.

Lees ook: Transfer Bergwijn naar Ajax eindelijk rond

Ook de deal van Andreas Pereira is interessant voor de topclub. Manchester United gaat de middenvelder, die in de jeugd van PSV speelde, voor zo'n vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) aan Fulham verkopen. Bij die transfer strijkt PSV één procent van de som op. Dat komt dus neer op een bedrag van rond de 150.000 euro.

PSV kan deze maand sowieso een grote slag slaan op de transfermarkt. Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré worden voor megabedragen in verband gebracht met buitenlandse clubs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

BREAKING NEWS: Martinez gaat weg bij Ajax, op naar Machester United: https://www.skysports.com/football/news/11095/12646170/lisandro-martinez-man-utd-and-arsenal-transfer-target-has-shone-for-ajax-and-offers-brains-brawn-and-versatility

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen