Toekomst Brenet blijft ongewis: "Ik weet niet wat het gaat worden''

5 juli 2022, 22:20

Het is nog altijd de vraag of Joshua Brenet ook dit seizoen het shirt van FC Twente draagt. De verdediger streek begin dit jaar in Enschede en beleefde een uiterst succesvol half jaartje. FC Twente hoopt Brenet dan ook binnenboord te houden. Maar technisch directeur Jan Struer Brenet wacht nog altijd op het verlossende antwoord.

Brenet arriveerde bij FC Twente. Hij kwam vervolgens dertien keer in actie voor de club uit Enschede, scoorde tweemaal en verzorgde ook nog eens een assist. FC Twente eindigde uiteindelijk op een knappe vierde plek en verzekerde zich daardoor van een plek in de voorrondes van de Conference League. Maar of Brenet nog van de partij is als FC Twente aan het Europese avontuur begint, dat is dus nog maar de vraag. "We zouden het maandag al horen, maar vanwege privéredenen wilde hij toch nog een extra dag om te beslissen'', vertelt Streuer bij RTV Oost.

"Die krijgt hij van mij, maar ik denk dat het weinig zal veranderen'', aldus de technisch directeur. Brenet tekende in januari een contract van een half jaartje en is sinds afloop van het vorige seizoen dus transfervrij op te pikken. Hij traint echter al sinds de start van de voorbereiding mee bij FC Twente en maakte ook al minuten in de oefenwedstrijden. Voor Streuer is het desondanks een groot vraagteken wat de vleugelverdediger gaat beslissen. "Ik weet echt niet wat het gaat worden. Maar we zijn ons natuurlijk al aan het voorbereiden op een andere rechtsback. Dus dat zou ook nog kunnen.''

Brenet kan bij FC Twente tekenen, maar weet zich ook in de belangstelling van andere clubs. Zo werd hij eerder al in verband gebracht met Feyenoord, terwijl ook PSV naar hem geïnformeerd heeft. De Eindhovenaren versterkten zich echter al met Ki-Jana Hoever voor de rechtsbackpositie. "Hij heeft ook andere opties, maar hij heeft het nier naar zijn zin. Dat is denk ik ook wel de belangrijkste overweging. Dat de keuze heel moeilijk voor hem is, omdat hij het heel goed naar z'n zin had bij de club. En dat hij vraagt om mee te trainen is ook alleen maar positief'', aldus Streuer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen