Done deal! Weghorst vertrekt na half jaar alweer uit Engeland

5 juli 2022, 19:51

Waar Steven Bergwijn op het punt staat om Tottenham Hotspur te verruilen voor Ajax, heeft landgenoot Wout Weghorst zijn transfer definitief te pakken. De centrumspits verlaat het gedegradeerde Burnely en vertrekt op huurbasis naar Besiktas. 

Weghorst beleeft een bijzonder jaar. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ maakte begin dit jaar de overstap van VFL Wolfsburg naar Burnley. Daarmee had hij zijn gedroomde transfer naar de Premier League eindelijk te pakken. Weghorst stond echter voor een loodzware klus, namelijk Burnley behoeden voor degradatie naar het tweede niveau. Daar is hij niet in geslaagd. Weghorst kwam slechts tweemaal tot scoren in de Premier League en kon daarmee dus niet voorkomen dat Burnley volgend seizoen een niveau lager actief is. 

Maar dat geldt dus niet voor de Oranje-international. Hij maakte vorige maand in gesprek met Voetbal International al bekend dat hij met Burnley de afspraak had gemaakt dat hij niet op het tweede Engelse niveau zou gaan voetballen. Weghorst was op dat moment actief bij het Nederlands elftal. Hij scoorde de winnende in de uitwedstrijd tegen Wales. Op de achtergrond werd hij al nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Besiktas. 

En die heeft hij nu dus te pakken. Besiktas heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. In de Champions League kon het in een groep met Ajax, Borussia Dortmund en Sporting Portugal geen vuist maken en in eigen land eindigde de topclub op de zesde plaats. Daardoor spelen Besiktas en Weghorst komend seizoen geen Europees voetbal. De centrumspits gaat daarentegen wel vorstelijk verdienen in Turkije, namelijk 2,8 miljoen euro netto, maakt Besiktas bekend. Daarbij kan hij nog een bonus van 200.000 euro verdienen. Hoe het sportief ook mag verlopen, het wordt in ieder geval een lucratief avontuur voor Weghorst. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen