Malacia kijkt terug op Feyenoord-jaren: "Van jongen naar een man"

Malacia kijkt terug op Feyenoord-jaren: "Van jongen naar een man"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 juli 2022 – Tyrell Malacia heeft zijn toptransfer naar Manchester United officieel te pakken. De verdediger was in eerste instantie op weg naar Olympique Lyonnais, maar koos op het laatste moment toch voor de Engelse topclub. Daarmee komt er na veertien jaar een einde aan zijn Feyenoord-periode. En dat valt Malacia natuurlijk zwaar.

De vleugelverdediger was in het afgelopen seizoen één van de uitblinkers in het elftal van Arne Slot dat verrassend de finale van de Conference League bereikte. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Olympique Lyonnais wilde hem graag naar Frankrijk halen, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Manchester United. De transfer was vorige week al in kannen en kruiken, maar de officiële aankondiging volgde 'pas' dinsdagmiddag.

"Heel moeilijk'', blikt Malacia in gesprek met Feyenoord TV terug op de afgelopen weken. De Oranje-international werd dagelijks in verband gebracht met een toptransfer en stond dus voor een lastige en tevens belangrijke keuze. Hij zocht steun in zijn directe omgeving. Zijn ouders, oom (die hem begeleidt) en zijn vrienden. "Ik heb veel met hen gesproken over wat nou het beste voor mij is. Iedereen heeft natuurlijk het beste met je voor. Het was heel druk en af en toe werd ik er helemaal gek van'', aldus Malacia.

"Iedereen die vragen stelt, bepaalde geruchten… Maar ik denk dat we er uiteindelijk goed uit zijn gekomen'', zegt de verdediger. Malacia was bij Feyenoord nog in het bezit van een contract tot de zomer van 2024 en hoefde dus niet per se te vertrekken. De verdediger maakte er echter geen geheim van graag een transfer te willen maken. Zijn geduld is nu dus beloond. "Ik wist van mezelf dat ik een stap zou gaan maken. Wat het uiteindelijk zou worden, maakte mij niet uit. Ik weet dat ik mezelf overal zou laten zien. Ik ken mezelf, dus ik ben blij dat dit het is geworden.''

Lees ook: Malacia neemt met mooie woorden afscheid van Feyenoord-publiek

Trots
Malacia liep in 2008 als jongetje voor het eerst het trainingscomplex van Feyenoord op. Hij maakte negen jaar later definitief de stap naar het eerste. "Heel gek'', reageert hij dan ook op de vraag of hij zichzelf al een leven zonder Feyenoord kan voorstellen. "Ik loop hier al rond sinds mijn achtste, dus ik denk het heel raar gaat zijn. Ik ga het zeker missen. Waar ik het meest trots op ben? Op de ontwikkeling die ik heb gemaakt. Van een jongen naar een man.''

Reacties

gerelateerd