Oud-Ajacied Marin heeft nieuwe club; Barça moet nu Milan vrezen

5 juli 2022, 17:45

Razvan Marin, kennen jullie hem nog? De middenvelder maakte in de zomer van 2019 nog voor een slordige 12,5 miljoen euro de overstap naar Ajax, maar kon in Amsterdam weinig tot geen potten breken. Drie jaar later is hij toe aan zijn vijfde club.

De Roemeen maakt namelijk op huurbasis de overstap van Cagliari naar Empoli, zo heeft de Italiaanse club dinsdagmiddag bekend gemaakt. Marin stapte in de zomer van 2020 op huurbasis over van Ajax naar Cagliari. Daar maakte hij zo'n dusdanig goede indruk, dat Cagliari hem voor 10 miljoen euro definitief overnam van de Amsterdammers.

Marin kwam in het afgelopen seizoen 36 keer in actie voor Cagliari, maar kon niet voorkomen dat de club degradeerde naar de Serie B. Een seizoen op het tweede Italiaanse niveau zag de Roemeen niet zitten. Empoli komt komend seizoen wel uit in de Serie A, waardoor Marin 'gewoon' actief blijft op het hoogste niveau. Empoli huurt de oud-Ajacied voor één seizoen van Cagliari en heeft de mogelijkheid om hem volgend jaar definitief over te nemen.

Barça-plaaggeest

Nóg meer transfernieuws uit Italië, want ook AC Milan roert zich. De kampioen van Italië versterkte zich al met Alessandro Florenzi en kondigde dinsdagmiddag de komst van Divock Origi aan. Origi komt transfervrij over van Liverpool, waar hij sinds de zomer van 2014 onder contract stond. Door Liverpool werd de Belg al verhuurd aan LOSC Lille en VFL Wolfsburg.

De Liverpool-supporters blijven Origi vooral herinneren door zijn hoofdrol tegen FC Barcelona in 2019 in de halve finale van de Champions League. Liverpool verloor de heenwedstrijd in Camp Nou met 3-0 en had dus een wonder nodig om zich alsnog te plaatsen voor de eindstrijd. Dat wonder kwam er. Mede dankzij twee doelpunten van Origi won Liverpool met 4-0. In de finale was de ploeg van Jürgen Klopp met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur. Origi maakte de bevrijdende tweede treffer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen