'Barça in de knel: Memphis niet enige aanvaller die niet weg wil'

'Barça in de knel: Memphis niet enige aanvaller die niet weg wil'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 juli 2022 – FC Barcelona wil zich deze zomer op meerdere posities versterken. Voor de aanval heeft de Catalaanse grootmacht haar pijlen gericht op Robert Lewandowski en Raphinha. Maar er zullen ook spelers moeten vertrekken. Martin Braithwaite is één van hen.

De Deense aanvaller staat al langer op de nominatie om te vertrekken, maar daar heeft hij nog altijd geen trek in. Hoewel Xavi in zijn selectie voor het nieuwe seizoen geen plek heeft voor Braithwaite, is de Deen erop gebrand om te blijven. Dat meldt SPORT althans. Volgens het Spaanse medium is het management van Braithwaite dan ook niet actief op zoek naar een nieuwe werkgever.

FC Barcelona zou daarentegen wel al rond hebben gevraagd. Meerdere clubs uit de Spaanse competitie en daarbuiten zouden wel oor hebben naar de komst van Braithwaite. De transfersom zal mogelijk geen struikelblok vormen voor geïnteresseerden. Zij moeten naar verluidt circa 8 miljoen euro neertellen om de Deen los te weken bij FC Barcelona. Braithwaite maakte in februari 2020 voor een slordige 18 miljoen euro de overstap van Leganés naar Barça. Hij kwam sindsdien in 57 duels in actie, waarin hij 10 keer scoorde.

Memphis
Wil FC Barcelona zich de komende tijd versterken met onder anderen Lewandowski en Raphinha, zal het eerst een aantal spelers van de hand moeten doen. Braithwaite is niet de enige aanvaller die op de nominatie staat om te vertrekken. Ook Memphis Depay lijkt op weg naar de uitgang. Memphis heeft in Barcelona nog een contract tot medio 2023, waardoor Barça hem deze zomer zou willen verkopen. De Oranje-international houdt er zelf echter rekening mee dat hij voorlopig 'gewoon' nog Barça-speler is.

Lees ook: Memphis kan niks met geruchten over Barça-vertrek: "Ik sta te popelen"

Reacties

gerelateerd