Galtier kondigt schoonmaak aan bij PSG, maar wil Neymar houden

5 juli 2022, 15:42

Paris Saint-Germain-manager Christophe Galtier (55) wil er alles aan doen om Neymar binnen boord te houden voor het komende seizoen. Hoewel de Braziliaan nadrukkelijk aan de uitgang wordt gelinkt, onder meer Chelsea zou belangstelling hebben, wil de Franse coach van een vertrek niets weten. Wel zullen er deze window nog spelers verkassen, zo heeft hij aangekondigd. 

"Natuurlijk wil ik dat Neymar blijft, want als je spelers van wereldklasse hebt, kun je ze beter bij je hebben dan tegenover je", reageerde Galtier tijdens de desgevraagd tijdens zijn presentatie op de tranasfergeruchten. Hij bevestigde een stokje te steken voor de vertrekwens van de Braziliaan. "Ik wil dat hij blijft", verduidelijkte hij zijn eerdere uitspraak even later. Chelsea zou belangstelling hebben om hem samen met mogelijk Cristiano Ronaldo te halen, maar dat gaat niet door.

Verder kondigde Galtier nogal wat wijzigingen aan, want vanaf volgend seizoen is PSG vermoedelijk te zien in een 4-4-2-formatie, wat heel sterk zijn voorkeur heeft. Ook zal de oefenmeester niet langer rouleren tussen Gianluigi Donnarumma en Keylor Navas, maar de beste keeper opstellen. Ook zullen er spelers vertrekken: "We kunnen niet het hele seizoen spelers gelukkig houden die niet spelen. Hoe meer ongelukkige spelers, hoe minder je presteert."

Lees ookPSG ontslaat Pochettino en betaalt bizarre vergoeding

Ziyech naar AC Milan

Of de uitspraak van Galtier ook gevolgen heeft voor Hakim Ziyech is niet bekend. De middenvelder annex aanvaller is op weg naar de uitgang bij Chelsea, want trainer Thomas Tuchel wil andere opties voorin. Hoewel Neymar dus vermoedelijk niet overstapt naar Stamford Bridge, weet Sky Sports dat AC Milan de oud-Ajacied hoopt de huren voor het komende seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen