PSV verdient uitgegeven miljoen in één klap terug met Doan

5 juli 2022, 09:14

PSV heeft dinsdag officieel afscheid genomen van Ritsu Doan. De Japanse aanvaller vertrekt per direct naar SC Freiburg, waar hij een meerjarig contract tekent. Met de 8,5 miljoen euro aan inkomende transfergelden is het tot dusver uitgegeven transferbudget weer terugverdiend. 

Dat heeft PSV bekend gemaakt op het clubkanaal. Volgens het Eindhovens Dagblad levert de middenvelder annex aanvaller dat bedrag namelijk op met deze verkoop en werd er aan transfersommen tot dusver slechts zes tot acht miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Dat is met de verkoop van Doan in één klap terugverdiend voor technisch directeur John de Jong. Daarbij moet overigens wel worden aangetekend dat de tekengelden daar nog niet bij inzitten, zoals bij de transfervrije spelers zoals Walter Benitez en Xavi Simons.  

"De gesprekken bij Freiburg hebben me overtuigd", laat Doan weten op de Duitse site. Eerder kwam de Japanner uit voor Arminia Bielefeld in de hoogste afdeling van Duitsland, eerder speelde hij in de Eredivisie voor FC Groningen. "Ik ben blij met mijn terugkeer in de Bundesliga en ik denk dat Freiburg de juiste plek is om me persoonlijk te ontwikkelen en hoop het team beter te maken."

Lees ookMet dit superteam wil PSV komend seizoen jacht op Ajax openen

Doan is niet de enige vertrekker in de selectie van Ruud van Nistelrooij, onder meer Eran Zahavi, Mario Götze, Bruma en Maximiliano Romero trokken de deur achter zich dicht. De oefenmeester van de Eindhovenaren hoopt Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré in elk geval te behouden voor de A-selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen