Duizelingwekkend: dit is het salaris van Frenkie bij FC Barcelona

5 juli 2022, 09:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong zou fors salaris moeten inleveren om bij FC Barcelona te kunnen blijven deze zomer. Het is niet de eerste keer dat de Catalaanse grootmacht met dat verzoek bij hem komt. Marca heeft de cijfers opgedoken hoe zijn huidige contract eruit ziet: we hoeven in elk geval geen medelijden te hebben met de oud-Ajacied.

Opgeteld verdient De Jong over alle normaliter nog resterende seizoenen aan loon maximaal 88,68 miljoen euro. Dat kan nog wel worden verhoogd met bonussen: als hij minimiaal zestig procent van alle wedstrirjden speelt nog eens maximaal acht miljoen en voor de gewonnen prijzen maximaal 12,8 miljoen euro per seizoen. Dat is wel een situatie wanneer bijvoorbeeld de Champions League-finale zou worden gehaald.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom deze bedragen zo hoog zijn. In de eerste plaats het vaste salaris met veertien miljoen euro per seizoen toen hij naar Camp Nou kwam, maar daarvan staat ook nog een gedeelte open als uitgestelde betaling tijdens de coronapandemie. En tot slot de loyaliteitsbonussen die hij in zijn contract heeft staan, die in totaal kan oplopen tot 15,58 miljoen euro als hij zijn hele periode in Barcelona uitzit.

Lees ook'Frenkie moet persoonlijk akkoord met Manchester United nog bereiken'

 

Al de enorme bedragen zijn mede de reden dat FC Barcelona de middenvelder wil verkopen. Eerder stemde De Jong in met een loonsverslag van 12%, waardoor hij 12,32 miljoen in plaats van 14 miljoen verdiende in coronatijd. De ochtendkrant concludeert dan ook dat een breuk het meest logisch is, aangezien De Jong vermoedelijk niet opnieuw een flink loonoffer wil doen en dit loon niet langer op te brengen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen