'Ook Bayern wil De Ligt: Juve moet vrezen voor miljoenenverlies'

4 juli 2022, 19:57

Bayern München heeft zich gemengd in de strijd om Matthijs de Ligt. De 22-jarige verdediger van Juventus wordt al weken begeerd door Chelsea, maar lijkt zelf de voorkeur te hebben voor een overstap naar de Duitse Bundesliga. De Ligt is enthousiast geworden na gesprekken met coach Julian Nagelsmann.

Dat meldt Sky Sports. Bayern München en Juventus zijn reeds begonnen aan de onderhandelingen. Het voornaamste probleem is de transfersom die Juventus verlangt voor de verdediger. De Ligt heeft een prijskaartje van tussen de zestig en de tachtig miljoen euro om de nek. Eerder werd nog gemeld dat hij alleen voor honderd miljoen euro mag verkassen.

De Ligt zelf staat in ieder geval open voor een overstap naar Duitsland. Juventus doet er ook alles aan om de verdediger te behouden, maar weet dat De Ligt open staat voor een avontuur in een ander land. De international van het Nederlands elftal heeft nog altijd niet overtuigd in Italië en is zijn vaste plek in de basis van Oranje kwijtgeraakt.

De Ligt verruilde Ajax in 2019 voor Juventus, dat 85 miljoen euro betaalde voor de destijds negentienjarige verdediger. In zijn laatste seizoen maakte De Ligt indruk door de halve finale van de Champions League te bereiken met de Amsterdammers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen