sc Heerenveen test Zweeds talent en wil door met leider Van Beek

4 juli 2022, 10:51

Waar veel clubs al een handvol versterkingen hebben gehaald, is het bij sc Heerenveen rustig. De club haalde Andries Noppert en Mats Köhlert transfervrij. Mogelijk gaan de Friezen binnenkort voor het eerst de portemonnee trekken voor Hussein Ali. De twintigjarige vleugelverdediger komt eerst een aantal dagen op proef.

Ali staat momenteel onder contract bij Örebro, al loopt zijn verbintenis in december van dit jaar af. Mochten de Friezen overtuigd raken, dan zullen ze niet de hoofdprijs hoeven te betalen. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op drie ton. Hij is, net als de Heerenveenspelers Amin Sarr en Rami Al Hajj jeugdinternational van Zweden, en mag zich de komende vijf dagen dus laten zien in Friesland. De verdediger speelde tot dusver 52 wedstrijden op het hoogste niveau.

"In onze zoektocht naar verdedigende versterking is Hussein op onze radar gekomen. De komende week gaan we hem van dichtbij bekijken om te beoordelen of hij een potentiële aanwinst is", vertelt technisch manager Ferry de Haan, die weet dat een rechtervleugelverdediger broodnodig is. De club heeft niemand achter de hand als Milan van Ewijk geblesseerd raakt of mogelijk nog verkocht wordt. Hij werd in mei gelinkt aan Feyenoord en PSV.

Sven van Beek

Naast de komst van de Zweedse verdediger, wil Heerenveen ook om de tafel met een speler die nu al onder contract staat in Friesland. Sven van Beek was afgelopen seizoen de steunpilaar bij de Friezen en ligt nog maar één jaar vast. De Haan wil voorkomen dat de mandekker gratis de deur uitloopt na het komende seizoen. "We hebben Sven een tijd geleden daarover gesproken", vertelt de beleidsbepaler aan de Leeuwarder Courant.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen