Transfermarkt in vuur en vlam: welke toptransfers wachten ons nog?

3 juli 2022, 22:50

Erling Haaland naar Manchester City, Aurélien Tchouaméni naar Real Madrid en Liverpool die de portemonnee trekt voor de komst van Darwin Núñez. De transfermarkt heeft niet veel tijd nodig gehad om te ontploffen. Goed nieuws voor de liefhebbers: de markt is nog wel even geopend. En dat betekent dat we nog het nodige spektakel mogen verwachten. FCUpdate.nl bespreekt een aantal mogelijke transfers. 

Robert Lewandowski

Bayern München baarde opzien door Sadio Mané binnen te halen, maar speelt de Senegalees komend seizoen samen met Lewandowski? De toekomst van de Poolse topschutter houdt de gemoederen al een tijdje flink bezig. Hij heeft zelf geen geheim gemaakt van zijn wens om deze zomer een nieuwe stap te zetten. FC Barcelona is de belangrijkste gegadigde om Lewandowski over te nemen van Bayern München. De Duitsers zijn echter niet van plan om hun topscorer voor een appel en een ei te laten gaan. Hoe ver wil Barça gaan?

Neymar

De duurste speler aller tijden moet deze zomer naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe club. Paris Saint-Germain wil een nieuwe weg inslaan en om die reden graag afscheid nemen van Neymar. De Braziliaan maakte in de zomer van 2017 de omstreden overstap van FC Barcelona naar PSG, dat liefst 222 miljoen euro betaalde om eindelijk de Champions League te winnen. Maar Neymar is er niet in geslaagd om de cup met de grote oren naar Parijs te brengen. De Braziliaan is niet meer de grote man bij PSG, dat is Kylian Mbappé. Welke club durft het nog aan met de inmiddels 30-jarige aanvaller?

Frenkie de Jong

De Oranje-international mag en kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hoewel De Jong zelf heel graag bij FC Barcelona wil blijven, lijkt hij deze zomer een transfer te gaan maken. Barça heeft geld nodig om zich te kunnen versterken en De Jong is simpelweg de speler die na Pedri de meeste waarde vertegenwoordigt. Manchester United en Erik ten Hag willen hem dolgraag naar Old Trafford halen, maar Chelsea ziet het naar verluidt ook wel zitten in zijn komst. Blijft De Jong zijn 'droomclub' trouw? Of doet hij deze zomer wat hij misschien wel in 2019 al had moeten doen: transfereren naar de Premier League?

Georginio Wijnaldum

PSV is zonder twijfel één van de grootste spelers op de transfermarkt tot nu toe. De Eindhovenaren smijten niet eens met geld, maar hebben wel al vijf zomeraanwinsten gepresenteerd. En de zesde – Guus Til – is onderweg. Til wordt na Xavi Simons de volgende versterking voor het middenveld. Maar met de komst van de oud-speler van onder meer AZ en Feyenoord is Ruud van Nistelrooij nog niet tevreden. De nieuwe hoofdtrainer droomt van de terugkeer van Georginio Wijnaldum, die bij zowel PSG als het Nederlands elftal op een zijspoor is geraakt. Zijn financiën vormen voorlopig een struikelblok voor PSV, maar als hij graag naar het WK in Qatar wil, zal hij misschien toch wat water bij de wijn moeten gaan doen…

Lees ook: 'PSV zet torenhoog in en hoopt op droomdeal met Wijndaldum'

Raheem Sterling

Ruim 60 miljoen euro betaalde Manchester City in de zomer van 2015 voor de komst van Sterling, op dat moment beschouwd als het nieuwe wonderkind van het Engelse voetbal. De aanvaller scoorde voor Manchester City vooralsnog 131 keer in 337 wedstrijden. Helemaal geen slechte cijfers, maar Sterling heeft desondanks geen moment écht de twijfels bij de publieke opinie kunnen wegnemen. Dat Manchester City openstaat voor een vertrek naar Chelsea, bevestigt dat. Van Liverpool naar Manchester City naar Stamford Bridge: geen misselijk rijtje voor een speler wiens loopbaan gedomineerd wordt door vraagtekens.

Steven Bergwijn

Ajacieden zullen er inmiddels doodmoe van worden, de geruchten over de komst van Bergwijn. De aanvaller leek in januari al op weg naar Amsterdam, maar toen vond Ajax de vraagprijs van Tottenham Hotspur nog te gortig. Ook deze zomer zijn beide clubs stevig aan het onderhandelen over de transfersom. Dat duurt inmiddels al zo dusdanig lang, dat men in Amsterdam begint te vrezen dat het uiteindelijk weer op niets uitloopt. Maar dat kan toch niet? Toch…

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen