Schmidt kijkt zijn ogen uit tijdens open training: bezoekersrecord

Schmidt kijkt zijn ogen uit tijdens open training: bezoekersrecord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 juli 2022 – Of de Benfica-supporters zin hebben in het nieuwe seizoen? Dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen van de open training van deze zondag.

Het is alweer even geleden dat Benfica zichzelf de beste van Portugal mocht noemen. De laatste landstitel dateert inmiddels van drie jaar geleden. Daar moet komend seizoen verandering in komen. Die taak is aan Roger Schmidt. De Duitser, die in de voorbije twee seizoenen bij PSV voor de groep stond, begon afgelopen week aan zijn klus in Lissabon.

Waar Schmidt in Nederland niet heel populair was, daar lijken de Benfica-supporters reikhalzend uit te kijken naar het komende seizoen. Benfica organiseerde zondag een open training waarbij de selectie een grote partij speelde in het stadion. De training was toegankelijk voor publiek en dat heeft het zich geen twee keer laten vertellen. Liefst 23.470 supporters waren van de partij. Een nieuw record, dat sinds januari 2020 stond op 21.819.

Champions League
Schmidt moet Benfica niet alleen naar de landstitel loodsen. Hij moet zijn nieuwe club ook een Champions League-ticket bezorgen. Benfica plaatste zich vorig seizoen ten koste van het PSV van Schmidt voor de groepsfase van het miljardenbal. Het zou zomaar kunnen dat beide ploegen elkaar wederom treffen in de play-offs. Dat zou ook voor David Neres een beladen ontmoeting zijn. De Braziliaan, tussen 2017 en 2022 actief bij Ajax, verruilde Shaktar Donetsk onlangs voor Benfica.

Reacties

gerelateerd