Overmars slaat belangrijke dubbelslag bij ambitieus Antwerp FC

3 juli 2022, 19:35

Antwerp FC roert zich flink in de eerste weken van het seizoen. De club van sportief directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel versterkte zich al met onder anderen Vincent Janssen en Christopher Scott. Ze hoopte ook Guus Til vast te leggen, maar hij kiest voor PSV. De nummer vier van het afgelopen seizoen in België heeft desondanks goed nieuws voor haar achterban.

Sterkhouders Faris Haroun en Ritchie De Laet zetten deze zondag namelijk hun handtekening onder een nieuw contract. Haroun was in het bezit van een aflopend contract, maar blijft nu tot minstens de zomer van 2023 verbonden aan Antwerp FC. Dat is goed nieuws voor Van Bommel, want Haroun heeft een brok aan ervaring. De middenvelder speelde al 307 wedstrijden in de Belgische Jupiler Pro League. Hij draagt sinds begin 2017 het shirt van Antwerp FC.

Ook De Laet blijft dus langer verbonden aan de Great Old. Hij was nog in het bezit van een contract tot medio 2023, maar zette zondag zijn krabbel onder een verbintenis tot de zomer van 2024. De Laet droeg tot op heden 134 keer het shirt van Antwerp FC. De centrale verdediger maakte in 2006 de stap van de U19 naar de hoofdmacht, alvorens via avonturen bij Stoke City, Wrexham, Manchester United, Sheffield United, Preston NE, FC Portsmouth, Norwich City, Leicester City, Middlesbrough en Aston Villa in 2018 op huurbasis terug te keren op het oude nest. In de zomer van verruilde hij Aston Villa definitief voor Antwerp FC.

Transfers

De ambities in Antwerpen zijn torenhoog. In 2020 won de FC ten koste van Club Brugge de nationale beker. Maar een passend vervolg kwam er tot op heden niet. De Antwerpenaren eindigden vorig seizoen op een teleurstellende vierde plek. Met Overmars in de bestuurskamer en Van Bommel op de bank hopen ze komend seizoen wel een serieuze gooi te doen naar de landstitel. Dat moet dus gebeuren zonder Til. De middenvelder kon in Antwerpen vorstelijk verdienen, maar kiest voor het verhaal van PSV. Davino Verhulst, Visar Shala, Anthony Valencia, Scott en Janssen maakten wel al de overstap naar de Bosuil.

Lees ook: PSV betaalt vier miljoen voor Til

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen