Slot mist Arnesen in cruciale fase: "Kan voor vertraging zorgen"

Slot mist Arnesen in cruciale fase: "Kan voor vertraging zorgen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 juli 2022 – Arne Slot weet dat hij deze zomer weer creatief moet zijn als het gaat om het samenstellen van een sterke selectie. De trainer van Feyenoord moet het voorlopig ook nog doen zonder technisch directeur Frank Arnesen. Dat is een flinke streep door rekening in De Kuip.

Feyenoord moet de komende weken op zoek naar vervangers voor Philippe Sandler, Reiss Nelson, Ramon Hendriks, Tyrell Malacia, Guus Til en Bryan Linssen. "Het afhaken van Frank Arnesen zou voor vertraging kunnen zorgen", vertelt Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Al hoop ik dat het meevalt. We zoeken niet alleen spelers, er moet ook nog een video-analist worden aangetrokken na het vertrek van Dennis van der Ree."

De komende weken moet Slot samen met algemeen directeur Dennis te Kloese en hoofdscout Mark Ruijl de transfers voor zijn rekening nemen. Vooralsnog zijn alleen Danilo (Ajax) en Mats Wieffer (Excelsior) naar Rotterdam-Zuid gekomen. Ian Maatsen wordt zo goed als zeker de opvolger van Malacia, terwijl Wilfried Gnonto de nieuwe spits moet worden. Slot is blij met het geld dat voor Malacia is binnen gekomen. "Het bedrag voor Malacia is gewoon een heel mooie transfersom."

Slot gaat beginnen aan zijn tweede seizoen als trainer van Feyenoord. De coach speelde met zijn ploeg geen rol in de titelstrijd, maar was wel zeer succesvol in Europa. Slot had dan ook gehoopt dat er daarom meer mogelijk zou zijn. "Ja, na de finale in Tirana had ik een beetje gehoopt dat zoiets bereiken op financieel gebied iets los zou maken bij de club. Dat is niet gebeurd, maar we gaan er toch weer iets moois van maken."

Reacties

gerelateerd