Davids geniet met volle teugen bij Oranje: "Dan kijk je je ogen uit"

3 juli 2022, 13:32

Edgar Davids heeft het momenteel erg goed naar zijn zin als assistent bij het Nederlands elftal. De 49-jarige oud-international werd eerder dit jaar vastgelegd als opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Henk Fraser. Davids geniet met volle teugen als rechterhand van Louis van Gaal.

"Dat is fantastisch", sprak Davids voor de camera van ESPN over zijn nieuwe uitdaging bij Oranje. "Ik ben natuurlijk met een van de beste trainers van de wereld. Dan kijk je je ogen uit. Daarnaast hebben we gewoon een fantastische groep. Ik vind dat ze het fantastisch hebben gedaan." Naast Davids is ook Danny Blind een assistent van Van Gaal.

Davids zat de afgelopen periode voor de eerste keer op de bank bij Oranje, dat onder meer vier keer moest aantreden in de Nations League. "Je moet nagaan dat het wel het einde van het seizoen is. Iedereen heeft fysiek en mentaal een lang seizoen gehad. Daarna moet je toch maar weer 120 procent geven om alles tot een goede einde te brengen."

WK in Qatar

De komende maanden mag Davids de bondscoach gaan helpen met de voorbereidingen op het WK. Oranje speelt sowieso nog in de Nations League tegen Polen en België. Daarna worden de pijlen echt gericht op Qatar. Oranje begint het WK eind november met een wedstrijd tegen Senegal. Vervolgens staan er ook ontmoetingen met Ecuador en gastland Qatar op de planning.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen