Wijndal laat AZ achter zich voor Ajax: "Dit heeft hij verdiend"

3 juli 2022, 13:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dani de Wit is van mening dan Owen Wijndal zijn aanstaande transfer van AZ naar Ajax meer dan toekomt. De middenvelder van de Alkmaarders ziet zijn aanvoerder verhuizen naar de regerend landskampioen en is blij voor hem. Dat liet De Wit weten na de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle.

"Je leest af en toe wel eens wat en je hoort dingen van hem", vertelde De Wit voor de camera van Voetbalprimeur. "Iedereen weet wel dat hij deze zomer waarschijnlijk een mooie stap gaat maken. Dat is voor hem hartstikke mooi, hij heeft dit verdiend omdat hij al jaren goed speelt bij AZ. Hij heeft vorig seizoen veel assists geleverd en hij is toe aan deze stap. Wij gunnen hem dit enorm."

De Wit begint aan zijn vierde seizoen bij AZ en speelde zelf jarenlang bij Ajax. Wijndal hoeft echter geen tips van zijn ploegmaat te verwachten. "Ik ben lekker met AZ bezig. Maar ik vind hem wel bij Ajax passen", aldus De Wit, die niet bezig is met een vertrek. "Ik zie zelf wel wat er komt en gebeurt. Zolang ik het goed naar mijn zin heb en kan blijven doorgroeien, zit ik hier goed op mijn plek. Dat is nog steeds het geval."

Conference League

AZ begint op 21 juli al aan het nieuwe seizoen. Dan moet de ploeg van trainer Pascal Jansen namelijk aantreden in de tweede voorronde van de Conference League. AZ won zaterdagmiddag met 3-1 van PEC en speelt nu nog vriendschappelijk tegen PAOK Saloniki, Olympiakos, Bologna en Westerlo. De Alkmaarders openen het nieuwe voetbaljaar in de Eredivisie op zondag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen