FC Twente troeft Fortuna af en hoopt Vlap snel te presenteren

3 juli 2022, 12:28

Michel Vlap speelt komend seizoen zo goed als zeker weer in het shirt van FC Twente. De club uit Enschede neemt de middenvelder voor twee miljoen euro over van RSC Anderlecht. Vlap gaat een contract voor drie seizoenen tekenen. Het tevens geïnteresseerde Fortuna Sittard vangt bot.

Twente leek in eerste instantie de twee miljoen niet op te kunnen hoesten. "Maar we gaan de goede kant op met de financiën, de begroting is met vijf miljoen omhoog gegaan, de club heeft winst gemaakt en er gaat meer geld naar het voetbal", aldus technisch directeur Jan Streuer in gesprek met Tubantia. Dat medium weet dat Twente de transfersom in termijnen mag betalen.

Vlap speelde in Nederland al bij sc Heerenveen en verdiende daar een transfer naar Anderlecht. Die club verhuurde hem vorig seizoen al aan Twente, waar Vlap het niet altijd gemakkelijk had. "Hij is voor ons de beste speler die we kunnen krijgen. Hij weet hoe we voetballen, komt in een ingespeeld elftal terecht en de speler wordt van ons", vertelt een overtuigde Streuer.

Brenet

Streuer heeft nog altijd goede hoop dat Joshua Brenet actief blijft in De Grolsch Veste. Het contract van de verdediger loopt af en Twente wil graag langer door. Brenet traint voorlopig nog met de groep mee en heeft meerdere ijzers in het vuur. Feyenoord wil de ex-PSV'er namelijk ook graag strikken. Arne Slot ziet in hem de ideale versterking voor zijn achterhoede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen