Trofeu Joan Gamper dreigt in water te vallen; ook geen AC Milan

Trofeu Joan Gamper dreigt in water te vallen; ook geen AC Milan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 juli 2022 – Het is zeer de vraag of er dit jaar een wedstrijd gespeeld gaat worden in de strijd om de Trofeu Joan Gamper. FC Barcelona opent het seizoen traditioneel met deze oefenwedstrijd, maar momenteel hebben de Catalanen nog geen tegenstander. AC Milan komt naar verluidt ook niet naar Camp Nou.

Barcelona zou het op zaterdag 6 augustus voor eigen publiek eigenlijk opnemen tegen AS Roma. Eerder deze week werd echter bekend dat de Italianen toch niet naar Catalonië afreizen. Roma wil zich op een andere manier voorbereiden op het nieuwe seizoen in ziet de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper niet zitten. Daar is Barcelona niet blij mee en de club onderzoekt of juridische stappen mogelijk zijn.

Na de afmelding van Roma kwam de Spaanse radiozender RAC1 met AC Milan op de proppen als nieuwe tegenstander voor de club van Frenkie de Jong en Memphis Depay. Volgens het Italiaanse medium La Gazzetta dello Sport is daar echter geen sprake van. De titelhouder van de Serie A gaat volgens de bekende sportkrant ook niet oefenen tegen de Catalanen. In het Camp Nou begint de stress dus wel een beetje toe te slaan.

De meeste clubs hebben hun voorbereiding immers al volledig rond. Daarnaast is zaterdag 6 augustus in het weekend dat veel bekende competities van start gaan. Zo gaat de bal dat weekeinde weer rollen in de Eredivisie, Premier League, Bundesliga en Ligue 1. Het is dus de vraag of Barcelona nog een geschikte opponent gaat vinden voor het traditionele duel. Vorig jaar kwam Juventus op bezoek.

Reacties

gerelateerd