Leeuwinnen realistisch naar EK: "Horen niet meteen bij de betere"

Leeuwinnen realistisch naar EK: "Horen niet meteen bij de betere"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 juli 2022 – Mark Parsons weet dat zijn Oranje Leeuwinnen deze zomer enorm aan de bak moeten om hun EK-titel te verdedigen. De bondscoach sloot de voorbereiding af met een moeizame 2-0 overwinning op Finland. Parsons weet dat er veel meer wordt gevraagd, maar gaat toch vol vertrouwen naar Engeland.

"We zullen niet vanaf het begin een van de betere teams van dit toernooi zijn", aldus Parsons na de gewonnen wedstrijd tegen Finland tegenover de NOS. "Maar we zijn goed genoeg om Zweden, een van de andere kanshebbers, te verslaan. Het is duidelijk dat we beter moeten presteren om punten te pakken in onze groep. Ik ben trots op de stappen die mijn team al heeft gemaakt, we zijn klaar voor de eerste wedstrijd."

Toch zijn de prestaties onder Parsons, die inmiddels een half jaar bondscoach is, nog niet echt overtuigend te noemen. "Wij proberen de volgende stap naar voren te zetten. Op dit moment draait alles om Zweden, het is een erg drukke periode. We moeten herstellen en ons weer opladen voor onze eerste EK-wedstrijd tegen een grote tegenstander. Daar moeten we klaar voor zijn", weet de 35-jarige oefenmeester.

EK 2022
De Oranje Leeuwinnen beginnen op zaterdag 9 juli aan het EK in Engeland. Daar hoopt de ploeg van Parsons het succes van 2017 een passend vervolg te geven. Oranje begint het toernooi met een wedstrijd tegen Zweden. Daarna staan Portugal (woensdag 13 juli) en Zwitserland (zondag 17 juli) nog op het programma. Een eventuele finale staat vervolgens op zondag 31 juli op de planning in het Wembley Stadium te Londen.

Reacties

gerelateerd