Memphis kan niks met geruchten over Barça-vertrek: "Ik sta te popelen"

Memphis kan niks met geruchten over Barça-vertrek: "Ik sta te popelen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 juli 2022 – Memphis Depay zorgde eerder deze week voor opschudding met een cryptische tweet, waardoor veel voetbalvolgers dachten dat hij zou vertrekken bij FC Barcelona. De aanvaller bedoelde het niet zo en is ook helemaal niet bezig met een mogelijk vertrek. Hij heeft juist zin in een nieuwe voetbaljaargang in Camp Nou.

'Ik zie hoe bepaalde tactieken om mij heen worden gebruikt als voetballer. Het is allemaal goed, God vindt dit leuk aan mij, dat is waarom ik bevoorrecht ben. Mijn hele leven was ik niet goed genoeg, had ik niet de standaard looks en had ik niet het juiste gedrag. Dat gebeurt er als je vrij leeft', schreef de aanvaller op social media, waarna de geruchten snel in de rondte gingen dat het bericht gericht was naar de clubleiding van FC Barcelona. Daar is volgens de international van Oranje niets van waar.

Lees ook: 'Xavi heeft genoeg gezien: Memphis mag voor tientallen miljoenen weg' 

"Ik ben een karakter, dat buiten het voetbal veel met andere dingen bezig is. Dat wordt soms in diskrediet gebracht. Maar als je naar m'n statistieken kijkt, ook bij Nederland, zie je dat ik hard werk aan mijn legacy", vertelt de voetballer voor de camera van ESPN. "De tweet sprak voor zich, denk ik. Ik word gewaardeerd en dat voel ik ook. Als ik in Ghana kom, is dat ook weer een eyeopener. Hoe ik daar ontvangen word bijvoorbeeld."

Memphis bezocht de afgelopen maand Ghana, waar zijn roots liggen. Dat heeft hij wel eens eerder gedaan, zo is in zijn biografie te lezen. In Afrika heeft hij zichzelf weer helemaal opgeladen voor het nieuwe seizoen met Barça, al wordt de aanvaller met meerdere andere clubs in verband gebracht. . "Ik ben enorm blij, voel me gewaardeerd en ben bezig met een fantastische run. Ik sta te popelen om me weer te melden bij Barcelona", aldus de spits.

Xavi niet overtuigd
Depay kwam een jaar geleden onder Ronald Koeman naar Camp Nou. Na het ontslag van de trainer, en de komst van Xavi, moet hij vaak genoegen nemen met een reserverol. Dat gaat volgens de Spaanse media komend seizoen niet veranderen. De keuzeheer zou de keuze aan andere spelers geven in de voorhoede, terwijl Robert Lewandowski torenhoog op het wensenlijstje staat in Catalonië. Memphis lijkt zich daar niets van aan te trekken.

Reacties

gerelateerd