FC Kopenhagen baalt van Feyenoord: "Het klinkt onaardig"

FC Kopenhagen baalt van Feyenoord: "Het klinkt onaardig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 juli 2022 – FC Kopenhagen is niet blij met de wedstrijd tegen Feyenoord. De Denen wonnen met 0-7 van de Rotterdammers, terwijl de club had gehoopt op een serieuze krachtmeting. Dat was geen moment het geval. De internationals ontbraken nog bij de thuisploeg, waardoor de selectie wel erg verzwakt was. Hoofdcoach Jess Thorup baalde dan ook van het duel.

"Het klinkt onaardig, maar dit was niet de wedstrijd die we gehoopt hadden en die nodig was. Feyenoord had niet de kwaliteiten die we verwacht hadden", vertelt hij op de website van zijn club. "Wij hebben ons deel van het werk gedaan zoals het hoort. Daaruit kunnen we verschillende positieve punten meenemen, ook al was dit meer een training dan een oefenwedstrijd."

De uitslag zegt volgens de trainer dan ook niets. "Het is altijd geweldig om veel doelpunten te maken. Overwinningen geven vertrouwen, maar we moeten de betekenis van deze strijd niet overdrijven met vals zelfvertrouwen. We hadden gehoopt op een wedstrijd tegen een ploeg van Europees niveau, maar daar was helemaal geen sprake van. Dat terwijl het veld en de vele toeschouwers wel voor een goede setting zorgde."

Voor rust hadden de Denen al vijf doelpunten gemaakt, na de pauze kwamen daar nog twee bij. Beide ploegen misten nog veel spelers, waardoor het weinig tot niets zegt over de verhoudingen tussen beide ploegen. De trainer van Kopenhagen hoopt dat de volgende wedstrijd wel een serieuze test wordt. "Volgende week moeten we een betere weerstand krijgen tegen Club Brugge."

Reacties

gerelateerd