'De Ligt ziet Rüdiger als voorbeeld en wil naar Chelsea verkassen'

2 juli 2022, 19:26

De naam van Matthijs de Ligt wordt steeds nadrukkelijker genoemd bij Chelsea. Thomas Tuchel ziet de verdediger als ideale aanwinst en andersom zou de Nederlander ook wel oren hebben naar een samenwerking met de Duitse oefenmeester.

Dat meldt The Independent. De Ligt zou Antonio Rüdiger als ideaal voorbeeld zien. De mandekker speelde bij AS Roma voor hij naar Londen kwam en werd onder het toeziend oog van Tuchel een van de meest begeerde verdedigers van Europa. De Duitser vertrok deze zomer transfervrij naar Real Madrid na een uitstekend seizoen, terwijl Andreas Christensen op weg lijkt naar FC Barcelona.

De Ligt heeft het gevoel dat hij zich verder kan ontwikkelen op Stamford Bridge en mogelijk ook een stap naar de absolute wereldtop kan maken na een goede periode in de Premier League. Tuchel heeft de clubleiding nogmaals duidelijk gemaakt dat hij met De Ligt wil samenwerken, maar de Londenaren hebben nog geen akkoord bereikt met de bestuurders in Turijn.

Pulisic of Werner

Chelsea hoopte op een ruildeal met Christian Pulisic of Timo Werner, maar Juventus wil alleen maar geld zien voor de mandekker, die wordt gezien als nieuwe leider nu de ervaren Giorgio Chiellini is vertrokken. De Italianen willen 110 miljoen euro hebben, anders blijft de Nederlander 'gewoon' in de Serie A.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen