De Jong en twee andere PSV-aanwinsten oogsten lof: "Buitencategorie"

2 juli 2022, 19:11

Ruud van Nistelrooy is een tevreden man na de komst van Xavi Simons en Luuk de Jong. Beide spelers konden tijdens de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge nog geen minuten maken, maar toch ging het tijdens de persconferentie na dat duel over de nieuwkomers.

"Ik ben zeer tevreden en blij dat het gelukt is. Geweldig", wordt de oefenmeester geciteerd door Voetbal International als het gaat over de komst van De Jong. "Het eerste contact is een week of zes geleden ontstaan. Sindsdien is er veel gebeurd. Het was een lang traject waar je met de clubs en de speler eruit wil komen. Het is super, hij was onze target nummer één. Net als dat Walter Benítez dat was. De prioriteitposities zijn ingevuld met de nummer één kandidaten."

Lees ook: Traditionele top-drie wint niet: PSV geeft voorsprong in extremis weg

De trainer omschrijft de doelpuntenmaker als de 'buitencategorie'. "Hij is een fantastische persoonlijkheid die garant staat voor professionaliteit en doelpunten. Hij is een teamplayer en een leider in het veld. Alle superlatieven kan je noemen denk ik", aldus Van Nistelrooy, die eerder Simons al naar het Philips Stadion zag komen. Paris Saint-Germain wilde graag met de middenvelder verder, maar de Nederlander heeft het gevoel dat hij in Eindhoven op meer speeltijd kan rekenen.

"Hij heeft een fijn karakter, hij is down to earth en een goede prof. Ondanks dat hij heel jong is, is hij al heel ver in zijn benadering. Ik ken een aantal jongens bij Paris Saint-Germain, die ik heb kunnen vragen naar hoe hij is en ik hoorde niets dan goeds. Ik heb hem nu persoonlijk leren kennen en dat werd ook bevestigd", vertelt de trainer lovend. Hij heeft hoge verwachtingen van het toptalent. "Ik denk dat we een heel jonge talentvolle speler gaan doorontwikkelen. En dat we daar al vruchten van gaan plukken op de korte termijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen