Traditionele top-drie wint niet: PSV geeft voorsprong in extremis weg

2 juli 2022, 17:37

Ruud van Nistelrooy heeft ook zijn tweede wedstrijd met PSV winnend afgesloten. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 van Cercle Brugge. De oefenmeester had veel grote namen nog niet tot zijn beschikking wegens diverse oorzaken.

Jordan Teze en Cody Gakpo hebben nog vakantie na hun trip met het Nederlands elftal, terwijl Erick Gutiérrez ontbrak na zijn periode bij de Mexicaanse ploeg. Phillipp Mwene, Joey Veerman en de nieuwkomers Boy Waterman, Xavi Simons en Luuk de Jong volgen momenteel een individueel programma voor ze weer bij de groep aansluiten. André Ramalho, Carlos Vinícius en Mauro Júnior ontbraken bij het duel door blessures. Ibrahim Sangaré was wegens privé-omstandigheden niet van de partij. Het gaf Van Nistelrooy wel de mogelijkheid om meerdere talenten de kans te geven om zich te laten zien.

Lees ook: Uitgekleed Feyenoord in eerste oefenduel pijnlijk met 0-7 onderuit

De oefenmeester kon wel beschikken over de nieuwe doelman Walter Benitez en Ki-Jana Hoever, die dit seizoen gehuurd wordt van Wolverhampton Wanderers. Hij is multi-inzetbaar achterin en mocht zich nu laten zien als rechtsback. Een van de andere bekende namen die wel van de partij was, was Noni Madueke. Hij zorgde in de eerste helft voor de openingstreffer. Na rust, toen elf andere spelers de kans kregen, werd de marge verdubbeld door de twintigjarige Mathijs Tielemans.

Drommel geklopt

Waar Benitez in de eerste helft zijn doel schoon hield, lukte dat Joël Drommel niet na de pauze. Kevin Denkey zorgde voor de aansluitingstreffer. Het was voor de Eindhovenaren de eerste tegentreffer van het seizoen, nadat de eerste wedstrijd tegen Blau-Weiß Lohne eindigde in een ruime 6-0 overwinning. Daar bleef het overigens niet bij tegen de Belgische tegenstander. Drommel moest de bal nog een keer uit het net vissen. Kevin Denkey zorgde vlak voor tijd voor de 2-2, waardoor het duel eindigde in een gelijkspel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Ruud van Nistelrooy heeft ook zijn tweede wedstrijd met PSV winnend afgesloten. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 van Cercle Brugge." "Kevin Denkey zorgde vlak voor tijd voor de 2-2, waardoor het duel eindigde in een gelijkspel." Ehh..?

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FCupdate heeft belangen bij (een nieuwe) eindredacteur 😅😅

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leest de redactie nooit zelf even een artikel terug voor het gepubliceerd wordt ofzo?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen