Ihattaren maakt indruk met twee goals: "Ik heb weer plezier"

2 juli 2022, 15:54

Mohamed Ihattaren was zaterdagmiddag de grote uitblinker bij Ajax. Hoewel de ploeg met 2-5 verloor van Paderborn kon de spelmaker tevreden terugkijken op zijn wedstrijd. Hij zorgde voor beide doelpunten bij de Amsterdammers. De voetballer is gelukkig, zo laat hij kort na het laatste fluitsignaal weten.

"Ik heb weer plezier in alles wat ik doe, vooral in het voetballen. Ik ben weer speels, ben weer de oude Mo. Ik ben weer terug. Ik lijk nog steeds een klein kind op het veld, dat is waar ik het voor doe. Zolang ik maar gelukkig ben op het veld, dan zit ik goed. Ik probeer de mensen te vermaken en belangrijk te zijn voor het team, dat is het belangrijkste", vertelt de spelmaker voor de camera van Ziggo Sport.

Ihattaren heeft het gevoel dat hij een moeilijke fase heeft afgesloten. Na het overlijden van zijn vader raakte de voetballer het plezier kwijt. Hij vertrok van PSV naar Italië, maar dat werd geen succes, waarna hij in Amsterdam terechtkwam. De afgelopen maanden zette hij alles op alles om fit te worden, nu moet hij zijn visitekaartje afgeven. "Ik heb een tijd gehad dat ik fit moest worden, voordat ik aan teamtraining mocht denken. Momenteel ben ik weer voetballer Mo. Het heeft een tijd geduurd, maar ik ben blij dat ik er weer ben. Ik had zelf niet verwacht dat ik mentaal zo sterk was."

Ajax streng en lief

De aanvallende middenvelder annex buitenspeler is blij bij Ajax. "Ze zijn super aardig en lief tegen me geweest, maar tegelijkertijd ook streng. Als het moest dan klapten ze er wel op. Dat gaat om duidelijke signalen: op tijd komen, eten op de club, trainen op de club. Dat betekent niets extra's: alles wordt door de club geregeld. Bij Ajax was het gewoon duidelijk. Om 12.00 uur daar, om 14.00 uit daar. Ben je er niet, dan merkte je het wel. Hoe? Extra rondjes, of een bosloop op je vrije dag. Ik moest echt mijn vrije dagen verdienen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen