Door Vera Pauw beschuldigde man meldt zich: "Kán niet waar zijn"

Door Vera Pauw beschuldigde man meldt zich: "Kán niet waar zijn"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 juli 2022 – Piet Buter (73) is de man die denkt dat hij door voormalig bondscoach Vera Pauw beschuldigd wordt van verkrachting. Zij deed vrijdagavond een onthulling dat ze in het verleden verkracht zou zijn door een hogergeplaatste persoon binnen de Nederlandse voetbalbond en vervolgens zou zijn genegeerd door de KNVB. De 73-jarige Buter bevestigt een relatie met haar te hebben gehad, maar ontkent verder alle aantijgingen.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de beschuldigingen die werden gedaan door Pauw, die daarbij de naam van Buter overigens niet expliciet noemde. "Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij een heldere hemel", laat hij weten tegenover de ochtendkrant. Buter had in het verleden wel een relatie met Pauw, op het moment dat hij getrouwd was. 

"Ik heb er spijt van dat ik er ooit aan ben begonnen. Het was niet verstandig en ik heb mijn vrouw er verdriet mee gedaan. Na een aantal weken heb ik de affaire op eigen initiatief verbroken", verklaart Buter over de relatie die hij zou hebben gehad. "Ik koos voor mijn gezin, waar ik tot op de dag van vandaag nog heel gelukkig mee ben." Volgens hem is er zeker niets gebeurd dat niet met wederzijds goedvinden was. "Honderdduizend procent zeker." 

Lees ookPauw over de rol van de KNVB: "Ze hebben mijn leven geruïneerd"

En daarom is Buter bereid om mee te werken aan elk onderzoek dat gedaan wordt naar zijn persoon. "Ik ben bereid om mijn volledige medewerking aan elk onderzoek te verlenen. Ook dat van de KNVB, maar van hen heb ik nog niets gehoord", laat hij weten. Een tegenaangifte doet hij overigens niet. "De situatie is al erg zat. Voor haar, mezelf en voor de KNVB. Niemand verdient dit. Het is gewoon heel vervelend allemaal. Pauw heeft voor het vrouwenvoetbal echt fantastisch werk geleverd."

Ook zou Buter graag een gesprek willen aangaan met Pauw, die hij sinds de relatie nog een keer of tien zou zijn tegengekomen, waaronder in het werk namens de KNVB. Pauw heeft ervaren dat de voetbalbond, bij wie ze dit onderwerp meermaals aankaartte, het incident wilde stilhouden. Uit het onderzoek dat de KNVB zelf instelde leek dat beeld te kloppen, waardoor Pauw besloot om nu zelf naar buiten te komen met het nieuws. 

Reacties