Luuk de Jong al op training PSV, ondanks uitblijven bericht Sevilla

2 juli 2022, 12:33   Bijgewerkt: 2 juli 2022, 13:40

PSV kan Luuk de Jong (31) zaterdag al direct verwelkomen op het trainingsveld. Hoewel de overgang formeel nog niet helemaal afgerond is, lijkt dat nog slechts een kwestie van tijd. Het is nog onduidelijk of hij later op de dag tegen Club Brugge ook al direct in actie mag komen in het oefenduel van de Eindhovenaren.

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad staat De Jong zaterdag al direct op de training onder Ruud van Nistelrooij, die daarmee zijn gewenste aanvalsleider in huis heeft gehaald. PSV kondigde vrijdagavond al een persoonlijk akkoord aan met de aanvaller, die formeel nog wel onder contract staat bij Sevilla.

Hoewel de Spaanse club per abuis al een afscheidsbericht produceerde over het vertrek van de spits, is er tussen PSV en de La Liga-club officieel geen akkoord. Het bericht werd door Sevilla namelijk snel weer offline gehaald en sindsdien is er een radiostilte bij de Spaanse club omtrent De Jong. PSV kwam op het clubkanaal juist wel al meteen met een gedeeltelijke bevestiging. 

Lees ook: PSV betaalt opmerkelijk lage transfersom voor gekeurde De Jong

Topscorers Eredivisie

Voor De Jong betekent zijn terugkeer op de Nederlandse ook nog de kans om te stijgen op de alltime topscorerslijst van de Eredivisie. Daar staat hij momenteel op de twaalfde plaats met 135 treffers, maar de beste vijf halen is in de komende jaren nog wel in zicht voor De Jong.

Leo van Veen (137), Johan Cruijff (141), John Bosman (146), Hallvar Thoresen (152), Dirk Kuyt (153), Klaas-Jan Huntelaar (154) en Wim Kieft (158) zijn binnen een succesvol seizoen in te halen. Dat geldt voor de bovenste vier, Ruud Geels (203), Willy van der Kuijlen (200), Kees Kist (173) en Peter Houtman (172), niet. Afhankelijk hoelang de aanvaller in Eindhoven actief én succes blijft, zou hij het podium in deze categorie wel kunnen bereiken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen