Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vlap keert vrijwel zeker terug in Eredivisie, AZ zwaait Druijf uit

Vlap keert vrijwel zeker terug in Eredivisie, AZ zwaait Druijf uit

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 juli 2022 – FC Twente gaat Michel Vlap (25) zeer vermoedelijk definitief overnemen van Anderlecht. De middenvelder werd het afgelopen seizoen al gehuurd van de Belgische topclub en leek deze zomer financieel onhaalbaar voor de Tukkers. Maar volgens de Leeuwarder Courant is een akkoord tóch heel dichtbij.

Welk bedrag er voor de middenvelder op tafel moet komen is niet bekend, maar Anderlecht – waar Vlap nog een contract heeft tot en met 2024 – betaalde in het verleden een kleine zeven miljoen euro aan sc Heerenveen. De kans dat FC Twente dat bedrag kan ophoesten, lijkt overigens uitgesloten. Fortuna Sittard heeft eveneens interesse, maar lijkt net als bij Silvester van der Water mis te grijpen.

Ook sc Heerenveen zal blij zijn met de aanstaande overeenkomst, want de Friezen pikken een leuk graantje mee. Volgens de LC krijgt Heerenveen enkele tonnen als het tot een transfer komt en daar bovenop komt ook nog eens een keer de solidariteitsbijdrage/opleidingsvergoeding. Vlap speelde 36 officiële wedstrijden voor Anderlecht, waarin hij elf doelpunten maakte en drie assists gaf.

Lees ookGewilde Brenet gewaarschuwd: "We kunnen niet eeuwig wachten"

AZ raakt Druijf kwijt
Verder naar buiten dat AZ officieel afscheid neemt van Ferdy Druijf (24). De sterke aanvaller werd al verhuurd aan Rapid Wien en dat is ook de club die hem op permanente basis overneemt en inlijft tot en met de zomer van 2025. De spits kwam namens de Alkmaarders in totaal tot veertig duels in de hoofdmacht, waarin hij zesmaal scoorde.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd