Ihattaren blij met stap: "Hier kunnen ze meer hebben dan in Brabant"

1 juli 2022, 23:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohamed Ihattaren denkt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door aan de slag te gaan bij Ajax. Het voormalig wonderkind van PSV leek op weg naar de afgrond, maar is na zijn stap naar Amsterdam weer op weg om de oude te worden. De cultuur bij PSV lag hem naar eigen zeggen minder.

Ihattaren is niet boos op PSV, dat hem uiteindelijk verkocht aan Juventus. "Ik ben de club heel dankbaar", begint hij tegenover ESPN. "Ze hebben me geholpen, maar daar heeft het niet alleen mee te maken. Mijn probleem was dat ik soms iets te eerlijk was. Soms loop je ook de kantjes er vanaf als je jong bent. Gelukkig heb ik dat nu meegemaakt en weet ik hoe ik er mee om moet gaan."

In Amsterdam voelt hij zich duidelijk wel meer op zijn gemak. Vooral met coach Roger Schmidt lag hij vaak in de clinch. "We kijken heel anders naar voetbal, zijn manier van spelen beviel me niet. Maar ja, wie ben ik? Ik ben net als alle anderen gewoon een speler. Ik zeg dat ik denk, zo leef ik. Ik denk dat ze hier meer kunnen hebben dan in Eindhoven."

Ihattaren maakt voorlopig veel indruk tijdens de voorbereiding en lijkt een serieuze kans te gaan krijgen in de hoofdmacht van Ajax. De middenvelder wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Juventus. Ajax heeft wel een optie tot koop bedongen in de deal.

Lees ook: Schreuder looft 'liefhebber' Ihattaren en praat over Ünüvar-kansen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen