KNVB reageert op heftige onthulling Vera Pauw

KNVB reageert op heftige onthulling Vera Pauw

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 juli 2022 – De KNVB is geschrokken van het verhaal dat Vera Pauw vrijdagavond naar buiten heeft gebracht. De voormalig speelster van Oranje en ex-bondscoach onthulde in het verleden te zijn verkracht door een hoge voetbalfunctionaris in het Nederlandse voetbal.

Pauw gaf in het uitgebreide statement aan diverse keren aan de bel te hebben getrokken in het verleden, maar dat ze zich nooit gehoord voelde door de bond. "De fouten die in het rapport worden benoemd erkennen we en hadden haar niet mogen overkomen", meldt de KNVB in gesprek met persbureau ANP. Pauw werd tevens slachtoffer van twee andere intimiteiten.

Lees ook: Pauw deelt in schokkend statement heftige gebeurtenis

"In het persoonlijk contact met Vera hebben wij ervaren dat deze situatie helaas zeer veel impact op haar heeft en dat spijt ons", vervolgt de voetbalbond. "We willen zo snel mogelijk, maar wel uitermate zorgvuldig de aanbevelingen uit het rapport intern en met Vera bespreken zodat we acties kunnen uitzetten. Ook met het oog op herstelbemiddeling."

Het statement van Pauw zorgde voor een schokgolf in de voetballerij. Pauw heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Reacties