Taabouni verkiest Slot boven AZ: aanvaller tekent tweejarig contract

1 juli 2022, 10:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft de komst van Mohamed Taabouni wereldkundig gemaakt. De buitenspeler annex aanvallende middenvelder maakt transfervrij de overstap van AZ naar Rotterdam. In de Kuip tekent hij een tweejarig contract, met een optie voor een extra seizoen.

Taabouni noemt zichzelf een 'technisch vaardige speler', zo vertelt hij op de website van de club. "Ik kan een mannetje passeren en ben sterk en creatief in de kleine ruimte. In fysiek opzicht kan ik nog stappen zetten, wat hier op 1908 zeker moet lukken. De faciliteiten zijn erg goed. Feyenoord is een ambitieuze club, ik heb er zin in om hier te beginnen."

De voetballers komt in Rotterdam een aantal oude bekenden tegen. Zo werkte hij in Alkmaar al samen met hoofdtrainer Arne Slot en zijn assistent-trainer Marino Puisc. Daarnaast is Taabouni een goede vriend van Orkun Kökcü, die momenteel nog onder contract staat in De Kuip, maar wel wordt gelinkt aan een vertrek. "We kennen elkaar al heel lang, zijn opgegroeid in dezelfde wijk en hebben veel gevoetbald samen. Nu kijken of we hier op het veld bij Feyenoord nog steeds een match hebben."

Derde versterking

Taabouni is de derde nieuwkomer voor Feyenoord in deze transferperiode. Eerder pikte de club Danilo al transfervrij op bij Ajax, terwijl voor Mats Wieffer wel een bedrag betaald werd aan Excelsior. De komende weken worden nog een aantal aanvallers verwacht. De club wordt gelinkt aan Wilfried Gnonto van FC Zürich, maar ook Calvin Stengs en Tahith Chong passeerden de revue.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Transfervrij en hij maakt zelf de keuze voor feyenoord.Dat zijn de mooiste transfers.Welkom bij de mooiste club!.

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Omdat ie bij AZ niet mee kan met AZ 1. Yay, jullie hebben een speler aangetrokken die t bij AZ niet heeft kunnen laten zien. Wees trots. 😆😅🤣

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of hij past bij ons wel omdat ie betere spelers omzich heen heeft . En een betere trainer die hem wel goed laat spelen dat kan ook. Het is maar net voor wie je bent ,en hoe je het ziet.

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mohamed Taabouni, welkom bij Feyenoord Rotterdam.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen