Maarten Stekelenburg verlaat trainingskamp Ajax met blessure

1 juli 2022, 10:10

Maarten Stekelenburg heeft het trainingskamp van Ajax in De Lutte verlaten. De 39-jarige doelman, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, heeft last van een voetblessure. Bij de eerste diagnose lijkt het mee te vallen met het kwetsuur. De verwachting is volgens Voetbal International en De Telegraaf dat hij slechts een aantal dagen rust moet nemen voor hij weer mee aan kan sluiten bij de groep.

Hoewel de blessure mee lijkt te vallen, is het wel een vervelend moment voor de sluitpost. Het afgelopen seizoen moest hij het grootste gedeelte toekijken met een slepende blessure. Er werd zelfs gedacht aan een vroegtijdig einde van zijn carrière, maar de doelman revalideerde opvallend snel. De laatste wedstrijden van het seizoen mocht hij zelfs nog meedoen, mede door de slechte vorm van Andre Onana en een blessure bij Remko Pasveer.

De doelman verlengde onlangs zijn contract nog in de Johan Cruijff ArenA met een seizoen. "Ik heb geen moment getwijfeld. Ik ben heel fit", zegt hij daarover tegen Ajax TV. "Ik heb een vervelend jaar gehad met een blessure, maar ik ben veel sneller teruggekomen dan verwacht en heb uiteindelijk nog minuten kunnen maken. Ik voel me zo goed dat ik zelf nog door wilde. Gelukkig wilde Ajax dat ook."

Geen nieuwe keepers

Andre Onana vertrok deze zomer transfervrij uit Amsterdam, maar de club lijkt niet in te zetten op een nieuwe doelman. Ajax heeft met Stekelenburg en Pasveer twee ervaren doelmannen onder contract staan, terwijl de jonge Jay Gorter er ook goed opstaat in de hoofdstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit soort dingen kun je verwachten met een keeper op deze leeftijd.Dat je als ajax zijnde niet een Lars Unnerstall probeert te halen begrijp ik niet.Wat een geweldige keeper is dat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen